Afbeelding

FBBE toekomstgericht en Eerbeek-vriendelijk

Ingezonden

INGEZONDEN: Volgens het personeelsorgaan van Folding Boxboard Eerbeek (FBBE) is dit bedrijf koersvast met perspectief voor de toekomst. Dit gezien de plannen voor een gericht beleid voor zowel de natuur- als milieu, schonere productie, verminderd gasgebruik, verbeterde aan-en afvoer, restwarmtegebruik en zéér belangrijk; de werkgelegenheid voor enige honderden personeelsleden. FBBE-directeur Otto van Beers, in volle samenwerking met zijn medewerkers, hebben dit neergelegd in het Roadplan 2030, dat in twee fases moet worden uitgevoerd. Inmiddels is de uitstoot van stikstof en CO2 al verminderd.

Na alle onrust, weer eens een positief geluid over hét Centrum van de Nederlandse Papierindustrie. Het sinds 1661 bestaande bedrijf is de laatste decennia diverse malen in andere handen overgegaan. Waren het vroeger Eerbekenaren die in deze industrie het ‘dorps-sociaal-maatschappelijk’ ook lieten meetellen, vandaag de dag zijn het multinationals met dollartekens in de ogen en het als handelswaar beschouwen. Trouwens wél met sponsoring van twee Eerbeekse sportclubs! FBBE is een bedrijf dat beseft dat de papierindustrie al sinds 1630 bestaat én historisch én economisch gezien ook van grote waarde is. Een dynamisch bedrijf, dat dit jaar maar liefst 13 werknemers telt met langdurige dienstverbanden variërend van 25 tot 40 jaar!

Het Roadplan 2030 bestaat uit fases waarbij de gemeente, de provincie, de Eerbeekse bevolking, het IKEl, het Waterschap en de milieu- en natuurclubs, cq ‘oppassers/bewakers’, een woordje meespreken. Als het inpassingsplan onherroepelijk is start fase1. Dit behelst het investeren in een fijne woon- en leefomgeving, zoals aanleg van veel groen rondom het fabrieksterrein, geluidswallen, vernieuwde verkeersbewegingen en het bovengronds halen van de Eerbeekse beek, waarbij terreinaanpassingen nodig zijn. Als fase 1 is voltooid, gaat fase 2 in werking. Namelijk uitbreiding van installaties en gebouwen, nieuwe snij- en pulpmachines, uitbreidingen van het magazijn, snij- en transporthallen en rolverwerking, alsmede klimaatverbetering. Dit alles volgens het zojuist verschenen FBBE-personeelsorgaan ‘De Band’. Wellicht geeft dat een nóg betere Eerbeekse ‘band’ met deze aldaar gevestigde papierfabriek. 

Bruno de Vries, Eerbeek.

Overdekte vlooienmarkt te Zelhem. Foto: Animo Vlooienmarkten
Grote Vlooienmarkt te Zelhem Algemeen 10 uur geleden
Burgemeester van Hedel deelde mee hoe dingen tot stand zijn gekomen. Foto: Monique Schuite
Krijgt Brummen een AZC? Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wat is nog normaal? Ingezonden 22 uur geleden
Foto: Gemmeke Caron
Brummense groep grootouders voor het klimaat opgericht Algemeen 22 uur geleden
Waar, waarom en hoe groeien deze bomen?
Basiscursus bomen van de Veluwezoom Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wilders in Brummen Columns 22 uur geleden
Foto: P Rozendal
Eendracht verzorgt uniek feestconcert Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Leuvenheimse vlag Algemeen 22 uur geleden
Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite
Met Hanno optiek de toekomst in kijken Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Het eerste vliegtuig en de eerste auto in Leuvenheim Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers in Brummen? Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
NLdoet actie op 16 maart bij vv Loenermark Algemeen 22 feb, 10:36
Afbeelding
SWB organiseert: "Contactgroep Omgaan met verlies en rouw" Algemeen 22 feb, 09:00