Afbeelding

FBBE toekomstgericht en Eerbeek-vriendelijk

Ingezonden

INGEZONDEN: Volgens het personeelsorgaan van Folding Boxboard Eerbeek (FBBE) is dit bedrijf koersvast met perspectief voor de toekomst. Dit gezien de plannen voor een gericht beleid voor zowel de natuur- als milieu, schonere productie, verminderd gasgebruik, verbeterde aan-en afvoer, restwarmtegebruik en zéér belangrijk; de werkgelegenheid voor enige honderden personeelsleden. FBBE-directeur Otto van Beers, in volle samenwerking met zijn medewerkers, hebben dit neergelegd in het Roadplan 2030, dat in twee fases moet worden uitgevoerd. Inmiddels is de uitstoot van stikstof en CO2 al verminderd.

Na alle onrust, weer eens een positief geluid over hét Centrum van de Nederlandse Papierindustrie. Het sinds 1661 bestaande bedrijf is de laatste decennia diverse malen in andere handen overgegaan. Waren het vroeger Eerbekenaren die in deze industrie het ‘dorps-sociaal-maatschappelijk’ ook lieten meetellen, vandaag de dag zijn het multinationals met dollartekens in de ogen en het als handelswaar beschouwen. Trouwens wél met sponsoring van twee Eerbeekse sportclubs! FBBE is een bedrijf dat beseft dat de papierindustrie al sinds 1630 bestaat én historisch én economisch gezien ook van grote waarde is. Een dynamisch bedrijf, dat dit jaar maar liefst 13 werknemers telt met langdurige dienstverbanden variërend van 25 tot 40 jaar!

Het Roadplan 2030 bestaat uit fases waarbij de gemeente, de provincie, de Eerbeekse bevolking, het IKEl, het Waterschap en de milieu- en natuurclubs, cq ‘oppassers/bewakers’, een woordje meespreken. Als het inpassingsplan onherroepelijk is start fase1. Dit behelst het investeren in een fijne woon- en leefomgeving, zoals aanleg van veel groen rondom het fabrieksterrein, geluidswallen, vernieuwde verkeersbewegingen en het bovengronds halen van de Eerbeekse beek, waarbij terreinaanpassingen nodig zijn. Als fase 1 is voltooid, gaat fase 2 in werking. Namelijk uitbreiding van installaties en gebouwen, nieuwe snij- en pulpmachines, uitbreidingen van het magazijn, snij- en transporthallen en rolverwerking, alsmede klimaatverbetering. Dit alles volgens het zojuist verschenen FBBE-personeelsorgaan ‘De Band’. Wellicht geeft dat een nóg betere Eerbeekse ‘band’ met deze aldaar gevestigde papierfabriek. 

Bruno de Vries, Eerbeek.

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35