Foto: Frank van Geelen
Foto: Frank van Geelen

Fanfare Voorst start met Volwassenen Leer Orkest

donderdag 16 mei 2024 19:30 tot 20:30

VOORST - Heb je altijd al een muziekinstrument willen leren spelen? Of heb je al eens muziek gemaakt en wil je dit weer op een ontspannen manier oppakken? Meld je dan aan voor het Volwassenen Leer Orkest van Fanfare Korps Voorst!

Een orkest speciaal voor volwassenen die op een laagdrempelige manier een blaas- of slagwerkinstrument willen leren spelen. In een periode van 8 weken ontdek je welke instrumenten er bij een fanfare te bespelen zijn en ga je wekelijks aan de slag met het instrument van jouw keuze. Je krijgt samen met andere enthousiastelingen les van onze ervaren muziekdocenten en wordt geholpen door muzikanten van de vereniging. Muzikale ervaring is niet nodig!

Je bent nooit te oud om te leren!
Een instrument leren bespelen kan op iedere leeftijd aldus de enthousiaste voorzitter Dorine Lenssen: “Het is een mythe dat je op jonge leeftijd móet beginnen. Je bent namelijk nooit te oud om te leren. Er zijn diverse leden die pas op een volwassen leeftijd zijn begonnen met muziek maken en dat nog steeds met veel plezier doen! Dat bewijzen onze muzikanten Albert en Ina! Door het enthousiasme van zijn zoon Michael die al jaren trombone speelt bij Fanfare Voorst is Albert op zijn 49e begonnen met muzieklessen. En inmiddels spelen vader en zoon al vele jaren met veel plezier samen in het Fanfare Orkest.

Ina werd op latere leeftijd verliefd op de tenorsaxofoon en is een aantal jaar geleden op volwassen leeftijd begonnen met muzieklessen bij de Voorster muziekvereniging. En ze speelt nu al een aantal jaren met veel enthousiasme mee in Fanfare Orkest. Dat je de muzikale hobby ook weer op kan pakken laat Thijs zien. Als kind begon hij met muziek maken bij een harmonie in Zuid-Limburg. Vanwege verhuizingen en werk verdween de hobby tijdelijk. Maar de muziek bleef kriebelen en na ruim 30 jaar heeft hij zijn passie weer tot uiting gebracht bij Fanfare Voorst! Doe ook mee met het project en ontdek in korte tijd hoe leuk het is om samen muziek te maken!”

Kies zelf je instrument!
Je kunt uit de volgende instrumenten kiezen: bariton, bas, hoorn, bugel, trombone, trompet, saxofoon en kleine trom. Het instrument krijg je in bruikleen en mag je mee naar huis nemen zodat je thuis kunt oefenen. Heb je al een voorkeur geef dat alvast door bij het aanmelden of ontdek welk instrument jou aanspreekt tijdens de eerste les.

Doe ook mee!
Het repeteren start op donderdagavond 16 mei van 19:30 tot 20:30 uur in het Dorpshuis van Voorst. Na de periode van 8 weken volgt er een gezamenlijk concert samen met het Fanfare Orkest op zondagmiddag 7 juli. De totale kosten voor het gehele project zijn slechts € 10,- per les! De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Ben je ook enthousiast? Meld je voor 19 april aan via info@FanfareKorpsVoorst.nl
Meer informatie over de muziekvereniging vind je op FanfareKorpsVoorst.nl en de socials.