Afbeelding

Laatste fotowinkel in gemeente Brummen gaat stoppen

Algemeen

BRUMMEN - “Als je van je hobby je beroep mag maken ben je een gelukkig mens”, zegt Jan van Galen van de gelijknamige winkel “Van Galen Fotografie”. “Al vanaf 1978 maak ik met veel plezier foto’s en was ik de huisfotograaf van Aviko in Steenderen waar ik destijds werkte. Spelen met licht is prachtig en foto’s zijn emotie. Ik kreeg steeds vaker opdrachten voor trouwfoto’s en jubilea en werd steeds drukker. Ik kon mijn droom waarmaken om professioneel fotograaf te worden en ben in 1992 gaan werken bij Foto Derickx in Eerbeek en Brummen. In 2005 kreeg ik de kans om het bedrijf van Carel Derickx over te nemen en die heb ik met beide handen aangepakt.

Samen met Anke ben ik gestart in de Tuinstraat en in 2014 kregen we de mogelijkheid om te verhuizen naar het Marktplein. Een betere zichtlocatie én met meer ruimte. We hebben onze expertises kunnen uitbreiden naar professioneel inlijstwerk en het geven van fotocursussen. Echter de fotobranche is de laatste jaren ontzettend veranderd door digitalisatie en het gebruik van mobiele telefoons. Met de amoled schermen van tegenwoordig heb je gewoon een dia in je hand. Het afdrukken van foto’s gebeurt steeds minder en ook reportages maken behoort tot het verleden. Daarnaast maakt internet veel stuk. Je moet mee met die prijzen anders verkoop je niets meer. Je moet als kleine zelfstandige dus steeds meer doen om traffic in de winkel te houden en dat is best een opgave. Tegenwoordig kun je veel doen met je fotobestanden en dat is mooi maar het gaat ten koste van de fotowinkel omdat het overal kan”, aldus Jan.

“De coronaperiode heeft ons veel omzetverlies gekost”, vertelt Anke.”We mochten immers tijdens de lockdowns alleen open blijven voor de pakketdiensten en om pasfoto’s te maken op afspraak. De tijden van nu werken ook niet mee. Crisis volgt op crisis en met steeds hogere prijzen klopt het kosten-baten verhaal niet meer. Dat heeft ons doen besluiten om te gaan stoppen”. 

Monique Plant werkt inmiddels meer dan 15 jaar bij Jan en Anke. “Het is ontzettend jammer dat dit zo loopt maar ik zag het aankomen. Als deuren dicht gaan, gaan elders ramen weer open. Daar geloof ik in. Ik heb een ontzettende fijne tijd gehad bij Jan en Anke maar ook met Joyce Leeflang en het werken in het MKB ga ik zeker missen”. 

“We willen onze klanten heel hartelijk bedanken voor hun vertrouwen”, zegt Jan. “Het menselijke contact is ook wat werken in de winkel zo leuk maakt. We gaan 26 augustus definitief dicht en tot die tijd kunnen mensen nog gebruik maken van onze diensten met leuke kortingen”. 

Uit de krant

Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 36 minuten geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen gisteren
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen gisteren
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34