Voor Wouter Westdijk is het glas altijd half vol.
Voor Wouter Westdijk is het glas altijd half vol.

Reuvershoeve gaat ervoor

Algemeen

BRUMMEN - Zijn zaak begon echt goed te draaien. Steeds meer mensen wisten de weg naar de Reuvershoeve, gunstig gelegen tussen Brummen en Zutphen, te vinden. Maar toen kwam corona. En dat trof het pannenkoekenrestaurant (en meer) als zoveel zaken keihard. “We hebben veel veren moeten laten”, zegt eigenaar Wouter Westdijk. “Maar ik ben gelukkig iemand voor wie het glas altijd halfvol is. Ik denk dat we gaandeweg teruggaan naar normaal. Aanpakken dus, de zaak weer op de rails zetten. Gasten verwelkomen.”

Acht jaar geleden begonnen Wouter Westdijk en zijn broer Martijn op de plek waar tot dan de vervallen boerderij Dijkzicht stond hun restaurant. Martijn staat inmiddels in Pannekoekhuis Strijland in Rheden, waar hij de scepter heeft overgenomen van zijn vader. Het is het bedrijf waar de broers het ambacht leerden en de liefde voor het vak ontwikkelden.

Wouter: “De Reuvershoeve is een geweldig mooi restaurant in een landelijke omgeving, groen, groot terras, een kinderboerderij erbij. En het ging goed. Elk jaar beter. 2019 was een topjaar. We kregen gaandeweg wat vet op de botten. Maar ja. Toen kwam corona. Na twee jaar is dat vet echt wel weer weg. “

Wouter bleef toen de pandemie de horeca grotendeels stillegde niet bij de pakken neerzitten. Er weer meer werk gemaakt van bezorgen en afhalen. Via de site pannenkoekbestellen.nl. Wouter: “Dat was natuurlijk niet voldoende om goed te maken wat we verloren door de sluiting van het restaurant. We zijn vervolgens ook gestart met de Westdyk Take Away. Een loket waar klanten terecht kunnen voor huisgemaakte friet. De aardappels daarvoor worden geteeld op het hier naast gelegen land van onze buurman Jan Gemmink. Daar verkopen we ook snacks en onze eigen Rolls&Bites: opgerolde pannenkoekjes met een luxe vulling. En negen smaken ambachtelijk schepijs van ijsboerderij de Steenoven uit Hummelo. Het is met opzet dat we die producten uit de regio halen. Ik bedoel, ik kan de friet ook bij Aviko halen, maar dit is toch sympathieker. Je ziet het land waarop de aardappel is geteeld als je hier je frietje krijgt. Het zijn geen hele grote dingen, maar je onderscheidt je wel.
In de keuken van Take Away is een muur behangen met een levensgrote foto van Wouter en zijn vader met in hun handen aardappels. Wouter: “We hebben de Take Away ‘Westdijk’ genoemd. Niet omdat ik per se mijn naam eraan moest verbinden, maar de grap is wel dat het loket op het westen ligt met een dijk ervoor. En mooi om zo mijn vader te eren.”

De Reuvershoeve is groot: 220 stoelen binnen, 160 buiten. En die moeten liefst weer vol. Geen punt zegt Wouter, want hij ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “Wij hebben wat te bieden. We zijn veel meer dan een pannenkoekenrestaurant. Zeker zijn pannenkoeken de hoofdmoot op de menulijst. Maar je kunt ook à la carte eten, we hebben de Rolls&bites, de friet en snacks, milkshakes, lunchgerechten. En ontbijten verzorgen we ook vanaf 7.30 uur. Maar buiten dat je hier kunt eten: een feest of een bedrijfsbijeenkomst houden kan ook prima. Daar hebben we alle faciliteiten voor.”

Hij verwacht overigens ook voordeel van de nieuwe rondweg rond de Hoven. Wouter: “Een stukje noordwaarts van hier takt die weg met een nieuwe en fraaie rotonde aan op de N348. Eind van het jaar is het klaar. Het aantal passanten zal daardoor sterk toenemen. En een deel daarvan zal vast een hapje bij ons komen eten.”

Wouter moet overigens als veel van zijn collegae restaurateurs wel nog een probleem tackelen. Dat is personeel te vinden. “De nood is nog niet extreem. We hebben afgelopen weekend echt goed gedraaid. Maar nog niet helemaal vol. Dat was goed te doen. Maar als we straks vol op stoom liggen, hebben we echt meer handen nodig. Dus als er jongelui zijn die dit lezen: wij hebben volop en afwisselend werk voor je in petto. En wij sluiten om 20.30 uur. Dus na gedane arbeid is er ruim voldoende tijd over voor je sociale leven.”

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00