Hubo XL Brummen
Hubo XL Brummen

Brummen zonder Bouwmarkt?

Algemeen

BRUMMEN - “Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk, ik ken mijn klanten en zij kennen mij. We hebben gewoon ontzettend veel plezier hier en jazeker, dat ga ik missen. Er liggen veel mooie jaren achter me en een mooie uitdaging in het verschiet”. Aldus Frank Rutgers, eigenaar van de Hubo XL in Brummen.

De bouwmarkt in Brummen gaat sluiten, niet omdat de eigenaar de zaak niet meer ziet zitten of dat de omzet te laag zou zijn. Nee, hij wil nog een keer het roer omgooien. Met deze nieuwe plannen komt Brummen zonder bouwmarkt te zitten en de Brummense klussers zullen voor onder meer gereedschap, spijkers en hout moeten uitwijken naar Eerbeek, Zutphen of Dieren.

Frank Rutgers: ”Dat is zeker vervelend voor onze klanten. We hebben veel vaste klanten, het is voor hen fijn en gemakkelijk een bouwmarkt zo dicht in de buurt. Ik hoor van de klanten geen boosheid over het feit dat we stoppen. Maar wel dat ze het erg jammer vinden dat we gaan sluiten”.

De eigenaar van de Hubo in Brummen is al 3 jaar bezig met plannen om met de bouwmarkt te stoppen. Er zijn serieuze kandidaten geweest om de zaak over te nemen en onder de Hubo-vlag door te gaan, maar dat heeft geen succes gehad. Het valt niet mee om een bouwmarkt over te nemen, met name financiering en risico’s zijn een probleem. Bouwmarkten zoals die in Brummen zijn vaak familiebedrijven. De ouders beginnen met het bedrijf en de kinderen nemen het over. Zo is dat in Brummen ook gegaan. Frank Rutgers heeft tien jaar bij zijn ouders gewerkt en heeft daarna de zaak overgenomen. Op die manier kon het financieel wat rustiger geregeld worden.

Vorig jaar is Frank Rutgers 50 geworden: ”Ik heb altijd veel gewerkt en met veel plezier, maar nu wil ik wat meer tijd voor mezelf, mijn vriendin en onze gezinnen. Het is voor mij een hele stap, de afsluiting van een tijdperk maar het is tijd voor een nieuwe toekomst. We gaan stoppen met de Hubo en door met een bedrijf gespecialiseerd in het verkopen en plaatsen van zonwering, kasten en deuren. Dat doen we nu ook al en dat doen we goed. Als ik de stap nu niet zet, dan gebeurt het niet meer”.

Naar verwachting start de Hubo XL Brummen in februari 2022 met de grote opheffingsuitverkoop. Frank Rutgers: “Het contract met de Hubo loopt tot februari 2022 en dat willen we netjes afmaken. Daarna begint de uitverkoop. De definitieve sluiting is afhankelijk van hoe snel de uitverkoop gaat. Mijn werknemers weten sinds vorig jaar december al dat we dicht gaan. Daar hebben we goede afspraken mee gemaakt. Sommigen hebben al een andere baan. Voor anderen komt dat ook wel. Daar komen we goed uit.”

En dan komt het moment dat de stickers met de uitverkoop geplakt mogen worden. Emotioneel? “Natuurlijk, als je zolang en met zoveel plezier ergens gewerkt hebt, is het best even slikken. Maar de keus is gemaakt en ik ga er met veel optimisme en inzet voor!”

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00