Afbeelding

Winkel en appartementen op plek Blokker

Algemeen

BRUMMEN - Op de plek van het in 2019 door brand verwoeste pand van de Blokker aan het Marktplein in Brummen komen waarschijnlijk een winkel en zeven appartementen. De gemeente ziet geen bezwaren tegen het bouwplan en wil in principe medewerking verlenen.

Het vuur ontstond in de nacht van 11 op 12 oktober in de naast de Blokker gelegen Bakkerij de Winkel. Bij de complexe brand, die door de brandweer door het ingewikkelde samenstel van de panden moeilijk te bestrijden was, liepen de twee winkelpanden en een bovengelegen woning zeer zware schade op. Na inspecties bleek dat er scheuren in de muren waren ontstaan, waardoor de panden instabiel waren geworden. Sloop was de enige optie. Inmiddels is de bakkerij herbouwd, maar de locatie van de Blokker is nog steeds braakliggend. De eigenaresse van de Blokker heeft haar zaak inmiddels ondergebracht in een ander pand aan het Marktplein.

Het bouwplan waar de gemeente mee wil instemmen voorziet in een winkelruimte van 100 vierkante meter dat uitziet op het Marktplein. Zowel op de begane grond als op de verdiepingen komen appartementen; in totaal zeven. De ontwikkeling blijft binnen de bestaande contouren van het bouwvlak. Het winkeloppervlak wordt kleiner, het aantal woningen neemt toe.

De gemeente stelt bij haar afweging dat de nieuwe functies geschikt zijn voor de locatie: “Gezien de ligging van deze locatie aan het Marktplein, midden in het centrum met diverse winkels rondom, is een winkelfunctie in de plint een logische. Zeker omdat in het verleden hier al een winkel gevestigd was. Het bouwen van appartementen naast de winkelfunctie is eveneens passend gezien de bestaande omliggende functies.”
Daarbij past het geheel binnen de voorwaarden die zijn gesteld in het Centrumplan Brummen. Daarin ligt ook de ambitie voor het Marktplein om op begane grond commerciële functies als detailhandel en horeca toe te voegen en op de verdiepingen woningen. Vijf appartementen worden ongeveer 70 vierkante meter groot. Daarnaast zijn twee penthouses voorzien van tenminste 100 vierkante meter. De appartementen zijn gezien het oppervlak, voorzieningen (lift) en ligging in het centrum voor diverse doelgroepen geschikt.

Vorige week werd al duidelijk dat op de nabijgelegen ‘brandlocatie’ aan de Ambachtstraat 24 studio’s worden gebouwd.

!
Afbeelding
Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op Algemeen 2 dec, 16:28
Afbeelding
OMNIA Massage Brummen Zakennieuws 2 dec, 16:19
Afbeelding
Weerstand tegen komst benzinestation Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Apeldoorn wil camping “De Marshoeve” kopen Algemeen 2 dec, 14:52
Afbeelding
Nieuwe locatie voor kegelclubs Algemeen 2 dec, 14:33
Afbeelding
BrummenEnergie geeft lokale energietransitie handen en voeten Algemeen 2 dec, 14:18
Afbeelding
Aanhangwagen afval in één ochtend Algemeen 2 dec, 14:15
Afbeelding
Drieling katerkittens Algemeen 2 dec, 13:30
Afbeelding
Slagschip Doonweg Columns 2 dec, 13:23
Afbeelding
48 woningen voor Oekraïners en spoedzoekers Algemeen 1 dec, 19:09
Afbeelding
Kunst door de brievenbus Algemeen 1 dec, 09:55
Afbeelding
Dorpsraad Eerbeek-Hall organiseert weer een inloop-spreekuur Algemeen 30 nov, 16:14
Afbeelding
Vlag tegen Huiselijk Geweld Algemeen 30 nov, 16:05
Afbeelding
Succesvol jubileumjaar Kunstkring Algemeen 30 nov, 16:03