Braakliggend terrein Ambachtstraat
Braakliggend terrein Ambachtstraat

24 appartementen in Ambachtstraat

Algemeen

BRUMMEN - Het braakliggende terrein aan de Ambachtstraat 43/45 krijgt na bijna tien jaar zeer waarschijnlijk een invulling. Er ligt een plan om op de locatie een appartementengebouw neer te zetten met 24 studio’s. Het Brummense college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een voorstel om de bestemming zodanig te wijzigen dat de bouw van het wooncomplex mogelijk wordt.

In september 2013 woedde een brand op de locaties Ambachtstraat 43 en 45. De toenmalige meubelwinkel (43) en een dierenartspraktijk (45) zijn daarbij toen volledig verwoest. Vanaf die tijd ligt het terrein, bestaande uit twee kadastrale percelen met twee verschillende eigenaren, braak. Intussen heeft ontwikkelaar Woonstaete B.V. samen met B+O Stedenbouw B.V. een plan voor de open plek ontwikkeld. Het initiatief voorziet in een appartementengebouw van ongeveer 9,5 meter hoog met daarin 24 studio’s van circa 30 vierkante meter. De woningen vallen in het (sociale) huursegment en zijn volgens de ontwikkelaar bedoeld voor starters, young professionals en senioren. Daarbij gaat hoogwaardig, efficiënt en duurzaam worden gebouwd. Dit resulteert in appartementen voor het sociale/midden segment en zeer lage woonlasten als gevolg van de duurzaamheidsaspecten.

De locatie kent in het huidige bestemmingsplan ‘Centrum Brummen’ een gemengde doeleinden bestemming. Het bouwplan past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Voornaamste strijdigheden zijn de hoeveelheid appartementen en de goothoogte. Binnen de gemengde doeleinden bestemming is wonen weliswaar toegestaan, alleen het aantal woningen mag in het huidige bestemmingsplan niet meer toenemen ten opzichte van het aantal woningen dat aanwezig was bij vaststelling van het bestemmingsplan ‘Centrum Brummen’. Vandaar dat er nu een bestemmingsplanprocedure wordt opgestart.

Volgens de gemeente past het nieuwe bouwplan binnen het stedebouwkundig beeld van de Ambachtstraat. De Brummense straat behoort tot het type “historische dorpsgebieden en linten” van de dorpskern. Overwegend is de architectuur dorps en klassiek. De bouwhoogte is overwegend 1 en 2 bouwlagen en steeds afgedekt met een kap. Het schetsplan voor het nieuwe complex voorziet in een pand van 2 bouwlagen en een kap is besproken met een (externe) stedenbouwkundige die bij meer centrumontwikkelingen betrokken is. De conclusie is dat de het schetsplan qua massa/volume in grote lijnen past in de stedenbouwkundige context van de Ambachtstraat.
Tijdens de termijn van terinzagelegging van het plan is één zienswijze ingediend. Die leidt niet tot aanpassing van het bestemmingsplan.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00