Afbeelding

Half februari weer een Blokker in Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Brummen krijgt weer een Blokker aan het Marktplein. Als alles volgens planning verloopt zullen de deuren half februari opengaan.

Nadat een grote brand vorig jaar oktober de Blokker in de as had gelegd was het de bedoeling om het pand in oude glorie te herstellen. Maar de gemeenteraad nam in december 2019 een voorbereidingsbesluit; vanwege de ontwikkeling van het centrumplan Brummen worden er voorlopig geen bouwvergunningen binnen het bestemmingsplan afgegeven. “Het werd dus erg onzeker op welke termijn we weer konden gaan opbouwen zegt Arianne Teunissen, franchisenemer van Blokker. Mijn broer is eigenaar van het pand waar de Rabobank gevestigd was en hij bood toen aan dit te verhuren aan ons.”

De verbouwing van het pand is inmiddels vergevorderd. De binnenmuren zijn eruit gesloopt en alle nutsvoorzieningen zijn opnieuw aangelegd. Half januari begint Blokker met het inrichten van de winkel. “Het winkeloppervlak zal iets minder zijn dan in het oude pand maar door het nieuwe interieur kunnen we wel meer kwijt zegt Arianne, we krijgen weer een volledig assortiment. Omdat we ook weer een speelgoedafdeling krijgen hadden we gehoopt al voor Sinterklaas weer open te kunnen maar door lange leveringstijden in de bouw is alles vertraagd.”

Het was een bewogen jaar voor Arianne en haar man Henk Berenpas. “Ik werd op ons vakantieadres gebeld door mijn zwager, zegt Henk. Hij zei dat het pand van de bakker in brand stond maar dat het voor ons misschien wel mee zou vallen. Maar een uurtje later kwamen de foto’s en filmpjes al binnen op mijn mobiel. We hebben onze vlucht omgeboekt en twaalf uur later stonden we op het Marktplein. We waren alles kwijt, de winkel, onze woning en al onze spullen. In de weken na de brand werd er ook nog een aantal keren ingebroken maar die lui zijn gelukkig opgepakt.”

Het echtpaar is blij dat ze in Brummen kunnen blijven. “Brummen is altijd goed voor ons geweest. Na de brand zijn we door veel mensen heel goed geholpen. We konden gaan wonen boven ’t Kromhout en er is zelfs een benefietavond geweest. We wonen nu in Beekbergen en omdat er boven de nieuwe winkel geen woning komt zullen we daar nog wel een tijdje blijven. We hebben gelukkig onze vaste werknemers Ina en Natasja kunnen behouden en oud- werknemer Robin komt in februari ook weer voor ons werken. We zijn nog op zoek naar een parttimer en enkele weekendhulpen. Als de komende weken voorspoedig verlopen kunnen we half februari onze deuren weer openen. En daar hebben we verschrikkelijk veel zin in!”

Uit de krant

Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 11 uur geleden
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00