Afbeelding
Foto:

Claptunes eindelijk in Brummen

vrijdag 10 mei 2024 20:30

BRUMMEN - De Eric Clapton-tribute Claptunes timmert al 10 jaar flink aan de weg. De Zutphens/Vordense band speelt door het hele land, van kleine clubs tot grote festivals. Maar Brummen werd nog nooit aangedaan. Tot nu: vrijdag 10 mei speelt om 20:30 uur de band in Dorpslokaal Concordia. “Eindelijk! We hebben er veel zin in”, zegt drummer en oud-Brummenaar Han Neijenhuis.

Claptunes is opgericht door gitarist/zanger Stef Woestenenk in Vorden, samen met Henk Buiting (hammond, piano, zang). Bassist is Marcel Everts. Woestenenk is groot bewonderaar en kenner van alles wat Eric ‘Mr. Slowhand’ Clapton sinds de jaren zestig heeft gedaan. Naast uiteraard het vele solowerk van Clapton speelt Claptunes dan ook werk van zijn bands Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en Yardbirds.

Classics als Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love, Layla
en Crossroads komen uiteraard voorbij, maar evengoed de wat minder
bekende stukken uit het omvangrijke oeuvre van Clapton. Claptunes gaat
altijd uit van de orginele versies, maar schuwt een eigen sausje niet.
Dynamiek, groove, improvisatie en bovenal passie staan daarin centraal.
“We zijn in die zin geen echte tribute”, vertelt Woestenenk. “We spelen het
werk van Capton, maar dan wel met onze eigen inbreng. Eigenzinnig en
ieder optreden net weer ietsje anders. Precies eigenlijk zoals Clapton
dat ook doet.” Tickets zijn verkrijgbaar bij Concordia of via https://dorpslokaalconcordia.nl/ticketverkoop/

Ook op donderdag 9 mei is er Reuring bij Dorpslokaal Concordia! De Old Iezer jazzband zal dan van 15:00 tot 17:30 uur aanwezig zijn met de geheel eigen en inmiddels zeer herkenbare stijl van de band is een mix van Dixieland, New Orleans en Engelse revival. De muziek is levendig en doorspekt met originele invallen. De band houdt van de wisselwerking met het publiek, dus er kan ook volop mee gezongen worden. De toegang voor dit optreden is gratis.