Sasha Witteveen sluit concertseizoen af.
Sasha Witteveen sluit concertseizoen af.

Verrassende afsluiting concertseizoen

zondag 28 april 2024 15:30

BRUMMEN - Op zondag 28 april presenteert, om 15:30 uur in de Pancratiuskerk (Kerkstraat 17), de werkgroep kamermuziek Brummen een verrassend Duo: contrabas en piano met Sasha Witteveen en Jorian van Nee.

Sasha is zich razendsnel aan het ontwikkelen en wordt op steeds meer plaatsen gevraagd. Met 21 jaar jong heeft zij al vele prijzen gewonnen waaronder het Prinses Christina Concours en het Britten Contrabas Concours. ‘Wat een stoere verschijning achter de contrabas! Haar daadkracht en vastberadenheid zijn indrukwekkend, ze weet precies wat ze wil’( Juryrapport 2022). Op dit moment heeft zij een cyclus samen met het Studentenkamerorkest. Eind september treedt zij met Jorian op in de Kleine Zaal van het Concertgebouworkest. Bijzonder om haar nu al te horen in Brummen! Ongewoon spannend om een contrabas als solo-instrument te beleven, vooral omdat Jorian meekomt om haar te begeleiden. U kent hem van vorig jaar. Jorian won eerder drie prijzen op het Prinses Christina Concours: één als solist, één als beste begeleider en één als componist! 

Het duo zal werken spelen van Giovanni Bottesini, Nino Rota en Henriëtte Bosmans. Daarnaast zal Jorian ook eigen composities ten gehore brengen. Toegangskaarten ( € 20,00 ) zijn te koop via de website: www.brummencultuur.nl . Kinderen t/m 16 jaar hebben na opgave gratis toegang. Na afloop is er een ( gratis) drankje zodat u nog even uw impressies van het concert met elkaar kunt delen en terug kunt kijken op dit mooie seizoen.