De Marshoeve. Bron: Google maps.
De Marshoeve. Bron: Google maps.

Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners

Algemeen

LOENEN –’s Middags hadden bewoners samen met de recreanten vergaderd hoe de snelle sluiting van Camping De Marshoeve tegen te houden. ’s Avonds vonden ze een brief van de gemeente Apeldoorn. De rechter zou worden gevraagd om degenen die er wonen en geen ander woonadres hebben binnen een maand na verzending van de brief te mogen uitzetten.

De harde aanpak van de gemeente Apeldoorn viel de mensen nogal rauw op het dak. Dat overleg met de gemeente moeizaam en hoofdzakelijk is gericht op hun snelle vertrek, is ze al lange tijd duidelijk. Dat ze helemaal geen medewerking van de zijde van de gemeente krijgen, ondervonden ze vorige week zaterdag. Ze mochten niet in het campingrestaurant met het bestuur van hun vereniging vergaderen over de toekomst want “het restaurant is niet meer in gebruik”.

In de war

Wil Hagen, voorzitter van de vereniging “De Marshoeve Gaat Door”, kreeg die avond veel vragen te beantwoorden. “Mensen waren danig in de war gebracht. Ze hadden zich bij ons aangemeld omdat wij met juridische steun hun belangen zouden behartigen. Maar nu lazen ze in de brief van het college van B&W dat de vereniging hun belangen niet kan vertegenwoordigen.”

En dat is niet het enige. Mensen die er niet recreëren, dus geen woonadres elders hebben, verblijven dus in strijd met het bestemmingsplan op De Marshoeve. Het Apeldoornse college van B&W wil dat ze binnen een maand nadat de brief is verzonden vertrekken. Maar ze mogen ook uiterlijk 30 juni bevestigen dat ze akkoord gaan met vertrek voor 31 december 2024. Wil Hagen kan ze niet uitleggen hoe dat begrepen moet worden.

Welke rol vervult college

Hij vraagt zich trouwens heel sterk af welke rol het college nu vervult. “Spreekt hier het college dat jaren niets heeft gedaan tegen illegale bewoning. Dat het al die tijd heeft gedoogd. Is dat het college dat nu ineens wel weet hoe de regels zijn omdat het de nieuwe eigenaar van een camping wel goed uitkomt dat die bevoegdheid in eigen huis aanwezig is,” aldus Hagen.

Overigens niet alleen degenen die De Marshoeve als vast woonadres hebben, ook chaleteigenaren die het niet eens zijn met de beëindiging van de huurovereenkomst zullen voor de rechter worden gedaagd. Ze hebben vaak veel geld geïnvesteerd en dreigen die investering nu kwijt te raken.

Maar niet alleen de gemeente Apeldoorn zal bij de rechtbank een procedure starten. Ook de vereniging “De Marshoeve Gaat Door” heeft de juridische ijzers gesmeed. Kort na Pasen zal een brief van hun advocaat op het Apeldoornse gemeentehuis worden bezorgd.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00