De Marshoeve. Bron: Google maps.
De Marshoeve. Bron: Google maps.

Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners

Algemeen

LOENEN –’s Middags hadden bewoners samen met de recreanten vergaderd hoe de snelle sluiting van Camping De Marshoeve tegen te houden. ’s Avonds vonden ze een brief van de gemeente Apeldoorn. De rechter zou worden gevraagd om degenen die er wonen en geen ander woonadres hebben binnen een maand na verzending van de brief te mogen uitzetten.

De harde aanpak van de gemeente Apeldoorn viel de mensen nogal rauw op het dak. Dat overleg met de gemeente moeizaam en hoofdzakelijk is gericht op hun snelle vertrek, is ze al lange tijd duidelijk. Dat ze helemaal geen medewerking van de zijde van de gemeente krijgen, ondervonden ze vorige week zaterdag. Ze mochten niet in het campingrestaurant met het bestuur van hun vereniging vergaderen over de toekomst want “het restaurant is niet meer in gebruik”.

In de war

Wil Hagen, voorzitter van de vereniging “De Marshoeve Gaat Door”, kreeg die avond veel vragen te beantwoorden. “Mensen waren danig in de war gebracht. Ze hadden zich bij ons aangemeld omdat wij met juridische steun hun belangen zouden behartigen. Maar nu lazen ze in de brief van het college van B&W dat de vereniging hun belangen niet kan vertegenwoordigen.”

En dat is niet het enige. Mensen die er niet recreëren, dus geen woonadres elders hebben, verblijven dus in strijd met het bestemmingsplan op De Marshoeve. Het Apeldoornse college van B&W wil dat ze binnen een maand nadat de brief is verzonden vertrekken. Maar ze mogen ook uiterlijk 30 juni bevestigen dat ze akkoord gaan met vertrek voor 31 december 2024. Wil Hagen kan ze niet uitleggen hoe dat begrepen moet worden.

Welke rol vervult college

Hij vraagt zich trouwens heel sterk af welke rol het college nu vervult. “Spreekt hier het college dat jaren niets heeft gedaan tegen illegale bewoning. Dat het al die tijd heeft gedoogd. Is dat het college dat nu ineens wel weet hoe de regels zijn omdat het de nieuwe eigenaar van een camping wel goed uitkomt dat die bevoegdheid in eigen huis aanwezig is,” aldus Hagen.

Overigens niet alleen degenen die De Marshoeve als vast woonadres hebben, ook chaleteigenaren die het niet eens zijn met de beëindiging van de huurovereenkomst zullen voor de rechter worden gedaagd. Ze hebben vaak veel geld geïnvesteerd en dreigen die investering nu kwijt te raken.

Maar niet alleen de gemeente Apeldoorn zal bij de rechtbank een procedure starten. Ook de vereniging “De Marshoeve Gaat Door” heeft de juridische ijzers gesmeed. Kort na Pasen zal een brief van hun advocaat op het Apeldoornse gemeentehuis worden bezorgd.

Uit de krant

Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00
Wandel4Daagse Eerbeek. Foto: Copyright: ADN-Fotografie.nl
Inschrijvingen voor 60ste Wandel4daagse Eerbeek van start Algemeen 12 apr, 09:00
Foto tijdens het 25 jarig jubileum van landelijke rijvereniging 'de IJsselruiters' uit Brummen in 1951.
Rubriek Oud Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
Brummen treedt op tegen houtversnipperaars Algemeen 12 apr, 09:00
Foto ter illustratie. Bron: Google maps
Hoe naar huis gaan 'thuiskomen' werd. Ingezonden 12 apr, 09:00
Hoofdroute A50.
Eerbeekse knelpunten: ingewikkelde puzzel Algemeen 12 apr, 09:00
Muhammed in actie tegen ijzersterke EK-deelneemster Gwen Scholten.
Jeugddammen: De regiocup Gelderland Algemeen 12 apr, 09:00
Nicole Regelink schrijft 'Vergetelheden'. Foto: Artist-freed.
Zorgzame pennenlikker schrijft 'Vergetelheden' Algemeen 12 apr, 09:00
Gezelligheid rondom het Andreashuis.
Andreasrommelmarkt Brummen Algemeen 12 apr, 09:00
Huldiging koorleden.
Vrouwenkoor Phoenix kijkt goed terug op 2023 Algemeen 12 apr, 09:00