Afbeelding

Verschuiving taken in Brummens college

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - Het Brummense college heeft intern enkele wethouderstaken herverdeeld. Wethouder Annika van Klinken draagt de taak ‘Papierindustrie/Eerbeek-Loenen 2030’ over aan collega Steven van de Graaf, die op zijn beurt ‘Toerisme en recreatie’ afstaat aan Van Klinken. Nieuw is de taak ‘Gebiedsgericht werken’. Wethouder van Klinken neemt dit vanaf nu voor haar rekening. 

Deze herverdeling volgt al na ruim een half jaar na het aantreden van het huidige college in mei vorig jaar. Zowel Van Klinken (PvdA) als Van de Graaf (Lokaal Belang) waren nieuw in bestuurlijk Brummen. Zij hebben een half jaar de gelegenheid gehad zich de betreffende portefeuilles eigen te maken en staan deze dus nu weer af. 

Het college zegt dat deze taakverschuiving voortvloeit uit een bestuurlijke tussenevaluatie over de bestuurskrachtontwikkeling. Burgemeester en wethouders hebben daarin het belang onderkend van ‘bestuurlijke aandacht voor gebiedsgericht werken en participatiebeleid.’ Dit thema is onderdeel van het ontwikkelplan ‘Klaar voor de toekomst’, dat de gemeente Brummen in bestuurlijk opzicht sterker op de kaart moet zetten. De gemeenteraad heeft dit plan in 2021 vastgesteld en de coalitiepartijen hebben het in het coalitieakkoord omarmd. Dit alles volgde op een periode waarin de gemeente Brummen bestuurlijk en financieel in zwaar weer verkeerde. 

Bij de totstandkoming van het college was de verantwoordelijkheid voor gebiedsgericht werken niet aan een specifieke wethouder toegekend. Het is nauw verwant met het ‘Participatie’ dat al één van de taken was Van Klinken. Met het gebiedsgericht werken wil de gemeente het vertrouwen versterken met samenwerkingspartners zoals dorpsraden, maatschappelijke organisaties, papierindustrie en andere ondernemers. Op ambtelijk niveau wordt hieraan extra aandacht besteed door de aanstelling van ‘kwartiermakers’. Die werken momenteel aan een plan van aanpak. 

De aanpak van projecten die vallen onder de paraplu ‘Eerbeek-Loenen 2030’ verhuizen dus van Van Klinken naar Van de Graaf. Het betreft een veelomvattende taak met projecten die een grote invloed hebben op de ontwikkeling van Eerbeek en de papierindustrie. Hieronder vallen de keuze voor een LCE op De Kollergang, het aanpakken van de (regionale) verkeersproblematiek en invulling van het Burgersterrein. Tot die taak behoren ook de regionale overleggen met andere overheden zoals Apeldoorn en de provincie en met de papierindustrie. 

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 7 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 10 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 10 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 10 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 10 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 10 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 10 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 10 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 10 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 10 uur geleden