Afbeelding

Gemeentebestuur bezoekt Brummens Nieuws

Algemeen

HALL/ EMMELOORD - Het College van burgemeester hebben onlangs een werkbezoek afgelegd aan het Brummens Nieuws. De dag begon met een bezoek aan het kantoor in Hall waar ze opgewacht werden door medewerkers en redactie van de krant.

Stipt om 9.00 uur arriveerden burgemeester Alex van Hedel, wethouders Ingrid Timmer, Cathy Sjerps en Pouwel Imberg aan de Hallseweg 21 waar de koffie en de gevulde koeken van bakkerij Jolink al lagen te wachten. Ook voorlichter Gert jan van Dijk en Ilona Maassen van de afdeling voorlichting waren meegekomen. Wethouder Ine van Burgsteden was die dag helaas verhinderd.  Al snel kwam er een geanimeerd gesprek op gang over de gemeentepolitiek versus de journalistiek. Journalisten Peter Leunissen, Yvonne Buis- Franken en uitgever Rob Kersten waren graag bereid om de vragen van de collegeleden te beantwoorden.

De éminance grise van de lokale politiek, oud-directeur van Omroep Gelderland en columnist, Muus Groot was eveneens gekomen en brak een lans voor het Brummens Nieuws, dat niet alleen het verenigingsnieuws plaatst, zo gaf hij aan, maar ook veel inhoudelijke aandacht heeft voor maatschappelijke onderwerpen en de plaatselijke politiek. Hetgeen zeker niet gebruikelijk is voor de gemiddelde huis-aan huis bladen. Dit compliment stak de redactie graag in haar zak.

Grafisch vormgever Junus Tapilawatin demonstreerde de bezoekers hoe het Brummens Nieuws elke week weer in elkaar gezet wordt, van advertentie-opmaak tot de vormgeving van de redactiepagina’s.

Op het programma stond tevens een bezoek aan de drukkerij in Emmeloord. Na een autorit van ruim een uur kwam het gezelschap bij Drukkerij Hoekstra aan waar eerst de lunch genuttigd werd die door Tante Blanche was bereid. Ben Kooiman, accountmanager van Hoekstra legde alles uit over de positie van drukkerij Hoekstra ten opzichte van de andere drukkerijen in Nederland en de problemen waar zij mee te maken hebben.

Met name de sterk stijgende papierprijzen, die o.a. veroorzaakt worden door de verpakkingsindustrie die veel gebruik maken van dezelfde grondstoffen, baren de drukkers en hun klanten, de uitgevers, veel zorgen. Het wordt steeds duurder om het nieuws bij de lezers te krijgen

De krantenpersen bestaande uit een aantal druktorens was in volle productie. De geur van inkt en papier vilde de neusgaten en het geraas van de op volle toeren draaiende persen de oren. De enorme inktcontainers, de grote papierrollen, het was allemaal even indrukwekkend. De burgemeester dankte na afloop voor een prettige en leerzaam werkbezoek.

Het werd tijdens deze geslaagde dag duidelijk dat het maken van een krant als het Brummens Nieuw, een proces is waar veel bij komt kijken en waar veel mensenhanden aan te pas komen. Van redactie tot aan de bezorger, elk onderdeel is van belang om de krant als volwaardig nieuwsblad bij u, de lezer, in de bus te bezorgen.

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 11 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00