Afbeelding

Veel werk aan wegen in Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Dit jaar gaat op veel plekken in de gemeente Brummen de schop de grond in voor werk aan wegen, het elektriciteitsnet, rioleringen en gas- en waterleidingen. Betrokken partijen en uitvoerders proberen het werk waar het kan in samenhang uit te voeren, zodat de overlast voor weggebruikers en aanwonenden zoveel mogelijk beperkt blijft.

Provincie Gelderland gaat dit jaar groot onderhoud uitvoeren op de N786 vanaf de afrit A50 bij Beekbergen tot aan Dieren. Om hinder en overlast te beperken, stemmen de gemeenten, Vitens, Liander en de provincie de uitvoering van de diverse projecten af. In de Eerbeekse Enk werkt de aannemer in meerder straten aan de riolering. De uitvoering van deze projecten start in april 2021 en loopt door tot voorjaar 2022.

Liander verlegt en versterkt delen van het energienet. Dat is nodig om de energievoorziening veilig en betaalbaar houden. Afgesproken is dat nu de gemeente een concrete planning heeft om straten aan te pakken, Liander haar werkzaamheden aanpast aan die planning.
Vitens en Liander werken in hun verzorgingsgebieden al enige tijd samen bij het vervangen van water- en gasleidingen waar dat nodig is. De aanleiding voor deze vervangingsoperatie die tot 2030 loopt, is een storing in december 2014 in de Apeldoornse wijk Anklaar. Ruim 500 huishoudens en bedrijven kwamen toen dagenlang in de kou te zitten door gelijktijdige breuken in gas- en waterleidingen. Daarbij kwam zand in de gashoofdleiding te zitten. Het schoonmaken vergde veel tijd. Van maart tot december 2021 staan vervangingen gepland voor zowel Brummen als Eerbeek. De uitvoering hiervan is afgestemd op de andere projecten.

De werkzaamheden in Eerbeek betreft verder het vervangen van asfalt op de Harderwijkerweg. Deze werkzaamheden staan gepland voor de periode september tot december 2021 en zijn afgestemd op de andere genoemde projecten. Het wegennet in Eerbeek, waaronder de Harderwijkerweg (N786), maakt onderdeel uit van het programma Eerbeek-Loenen 2030. In dat kader vindt momenteel een verkenning plaats om de verkeersveiligheid en leefbaarheid van het weggennet te verbeteren.

De geplande vervanging van het asfalt aan de Harderwijkerweg betreft echter regulier onderhoud. Bewoners en ondernemers worden tijdig vooraf geïnformeerd. Ook tijdens de uitvoering zetten de opdrachtgevers en aannemers die het werk uitvoeren zich ervoor in om belanghebbenden goed op de hoogte te houden van de voortgang en impact van de werkzaamheden.

Uit de krant

Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 6 uur geleden
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00