Nieuwe online tool maakt financiële hulp aanvragen makkelijker

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - Gemeente Brummen biedt verschillende regelingen aan voor inwoners met een laag inkomen. Het aanvragen en weten waar je voor in aanmerking komt, wordt nu nog makkelijker. Gemeente Brummen lanceert hiervoor samen met De VoorzieningenWijzer een handige tool. Via datgeldtvoormij.nl/brummen zien mensen eenvoudig welke hulp er vanuit de gemeente beschikbaar is en hoe ze deze aanvragen. 

 83% van de mensen maakt geen of onvoldoende gebruik van gemeentelijke regelingen, merkt De VoorzieningenWijzer. Dit zijn regelingen die de gemeente aanbiedt aan mensen met een laag inkomen, zoals een lidmaatschap van de bibliotheek Brummen/Voorst of een bijdrage voor de schoolkosten. De regelingen zijn bij veel inwoners onbekend en veel inwoners weten niet of ze ervoor in aanmerking komen. Dat is zonde, want juist de mensen die het hard nodig hebben, laten daardoor geld liggen.

Dat geldt voor mij

De nieuwe online tool op datgeldtvoormij.nl laat eenvoudig zien waar een huishouden voor in aanmerking komt. Door het beantwoorden van enkele vragen, krijgen ze advies op maat. Dit advies hangt af van hun persoonlijke situatie, zoals het inkomen, eigen vermogen en de samenstelling van het huishouden. Martijn Boer, initiatiefnemer van De VoorzieningenWijzer, vertelt: “Vaak schamen mensen zich om hulp te vragen bij geldzaken. Met de online tool kunnen inwoners geheel anoniem zien wat voor hen geldt. Ook het aanvragen van de regelingen is direct geregeld.”

 

Gratis adviesgesprek

Inwoners die liever persoonlijk in gesprek gaan, kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen via datgeldtvoormij.nl/brummen. In het gesprek kijken ze samen met een adviseur welke regelingen en toeslagen voor hen gelden. De adviseur vraagt deze gelijk samen met de inwoner aan. Zo wordt het voor iedereen direct geregeld.

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48