Gerda Jolink ontvangt uit handen van Van Hedel een koninklijke onderscheiding
Gerda Jolink ontvangt uit handen van Van Hedel een koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding voor oud-raadslid Gerda Jolink

Algemeen

BRUMMEN - Enigszins verrast was ze wel: Gerda Jolink. Al vele jaren een bekend en prominent gezicht in de Brummense politiek. Als gevolg van de verkiezingsuitslag in maart dit jaar, is Jolink geen raadslid meer. Omdat hiermee per 29 maart een einde kwam aan 12 jaar raadlidmaatschap, ontving zij vanavond uit handen van burgemeester Alex van Hedel een Koninklijke Onderscheiding. In aanwezigheid van familie, vrienden en de aanwezige lokale bestuurders, kreeg zij de versierselen opgespeld die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Na de heren Tunç en Douma en mevrouw Meindersma-Matulessy is Jolink het vierde raadslid dat vanwege haar lange inzet als raadslid voor de Brummense gemeenschap, deze Koninklijke eer toekomt. “Mevrouw Jolink gaf bij de kandidaatstelling voor de VVD graag ruimte voor nieuw en jong elan. Tegelijkertijd bleef zij beschikbaar voor de partij en gemeenteraad, maar dan op een minder prominente plaats op de lijst. De VVD-fractie en de gemeenteraad kan een beroep op haar kennis en betrokkenheid blijven doen, nu zij doorgaat als steunfractielid,” leidde Van Hedel de uitreiking in. “Maar gelet haar staat van dienst en langdurige verdienste als raadslid voor de lokale gemeenschap, verdient zij zeker deze onderscheiding. En Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft mij recent laten weten het hier helemaal mee eens te zijn”.

12 jaar lid van gemeenteraad

Gerda Jolink heeft in drie raadsperioden het ambt van raadslid in de gemeente Brummen vervuld. In 2010 kwam zijn in de raad en werd direct fractievoorzitter van de VVD-fractie. Ze deed het raadswerk in die 12 jaar naast haar werk als financieel adviseur en hypothecair planner bij een grote bankinstelling in Nederland. Van Hedel prijst de in Oeken woonachtige Jolink om haar kritische en bovenal constructieve opstelling als raadslid. “Jolink is altijd een allround raadslid geweest, maar wel een waarbij een duurzame toekomstvisie altijd voorop stond”. 

!
Afbeelding
Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op Algemeen 2 dec, 16:28
Afbeelding
OMNIA Massage Brummen Zakennieuws 2 dec, 16:19
Afbeelding
Weerstand tegen komst benzinestation Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Apeldoorn wil camping “De Marshoeve” kopen Algemeen 2 dec, 14:52
Afbeelding
Nieuwe locatie voor kegelclubs Algemeen 2 dec, 14:33
Afbeelding
BrummenEnergie geeft lokale energietransitie handen en voeten Algemeen 2 dec, 14:18
Afbeelding
Aanhangwagen afval in één ochtend Algemeen 2 dec, 14:15
Afbeelding
Drieling katerkittens Algemeen 2 dec, 13:30
Afbeelding
Slagschip Doonweg Columns 2 dec, 13:23
Afbeelding
48 woningen voor Oekraïners en spoedzoekers Algemeen 1 dec, 19:09
Afbeelding
Kunst door de brievenbus Algemeen 1 dec, 09:55
Afbeelding
Dorpsraad Eerbeek-Hall organiseert weer een inloop-spreekuur Algemeen 30 nov, 16:14
Afbeelding
Vlag tegen Huiselijk Geweld Algemeen 30 nov, 16:05
Afbeelding
Succesvol jubileumjaar Kunstkring Algemeen 30 nov, 16:03