Logo brummensnieuws.nl

Jolink maakt beste ijs van Nederland

BRUMMEN - Het beste ijs van Nederland wordt gemaakt bij Jolink Banketbakkers uit Brummen. Dat kwam uit de test van het Pattiseriecollege die een testonderzoek deed onder de bij haar aangesloten leden. Het Brummense banketbakkersbedrijf Jolink eindigde hierbij op de eerste plaats. En dat is geen geringe prestatie.

Een afvaardiging van het Pattiseriecollege was afgelopen dinsdag vanuit Noord-Holland afgereisd naar ons pittoreske Brummen. Om vervolgens de familie Jolink te verrassen met de winnaarsbeker voor 2021 en de wisselbeker die met de toekenning gepaard gaan. Het was een zonovergoten dag en uitstekend weer om een ijsje te nuttigen. Het hele gezelschap inclusief uw fotograaf stonden om 11.00 ‘s morgens dan ook al te genieten van een heerlijk vers gedraaide portie schepijs.

Voor Jordi Jolink, inmiddels de derde generatie Jolink Banketbakkers, is deze toekenning een groot compliment. Drie jaar geleden startte hij de productie van eigengemaakt schepijs, uitsluitend gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten uit de regio. De benodigde melk daarvoor komt bijvoorbeeld vers van de boer. Dat hij in deze periode erin slaagde om deze prijs te winnen mag op zijn zachtst gezegd heel bijzonder genoemd worden.

Inmiddels is het veelbesproken schepijs van Jolink niet alleen te koop bij de IJsschure in Brummen maar ook in de Jolinkwinkels in Zutphen en Doetinchem. Zo kan een ieder er deze komende zomerperiode nog vaak van genieten.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: