Afbeelding

Vragen over en weerstand tegen padelbanen

Algemeen

BRUMMEN – Zijn padelbanen overige bouwwerken of vergelijkbaar met een tennisveld? Is het geluidsonderzoek wel deugdelijk uitgevoerd? Zijn omwonenden wel op een correcte manier bij de planontwikkeling betrokken? Kortom, is de vergunning die de gemeente Brummen verleende aan Tennisclub Eerbeek (TCE) wel zorgvuldig verleend?

Die vragen lagen dinsdag op tafel in de volle raadszaal van het Brummense gemeentehuis, waar degenen die bezwaar hadden gemaakt die aan de onafhankelijke bezwarencommissie mochten toelichten. En de omwonenden waren massaal naar Brummen getogen. Acht insprekers legden de commissie uit dat een padelbaan niet vergelijkbaar is met een tennisbaan. Volgens de meegenomen advocaat is er sprake van een bouwwerk dat niet past binnen de regels van het bestemmingsplan. Ook Erik Roelofsen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder heeft heel veel bedenkingen bij de plannen die nu op tafel liggen.

Dassenburcht

Ook een woordvoerder van waterleidingbedrijf Vitens deed een duit in het zakje vol bezwaren. Zijn zorg was de gevolgen van de aanleg voor de bodem. Vitens wil een schriftelijke garantie dat er geen schadelijke gevolgen voor de waterwinning zullen zijn. Een tweede zorg is een mogelijke verstoring van de dassenburcht. De das is een beschermde diersoort. “Wat zijn de gevolgen van het geluid,” vroeg de woordvoerder van Vitens zich af.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg was, meldden zich ook nog bewoners van de Veldkantweg. Ze hebben weliswaar geen bezwaar gemaakt, maar waren ook nooit op de hoogte gebracht van de plannen om padelbanen aan te leggen. Ze vragen zich af waarom noch de gemeente, noch de tennisclub contact met de hen heeft opgenomen.

Participatie

Met name op het punt van participatie bleken heel wat steekjes los te zitten. Ook Vitens had heel graag wat eerder bij de plannen betrokken willen zijn. De vertegenwoordigers van de tennisvereniging betoogden dat ze hun uiterste best hadden gedaan om de plannen goed en zorgvuldig uit te werken. Er is zelfs een externe deskundige in de arm genomen.

Ook de gemeente en de omgevingsdienst die de plannen en de gevolgen van het geluid hebben beoordeeld, hielden vol dat ze hun uiterste best hadden gedaan om op zorgvuldige wijze tot een besluit te komen. “Maar misschien moet op een aantal punten, zoals bijvoorbeeld geluid, aanvullend onderzoek worden gedaan,” gaf de vertegenwoordiger van de gemeente toe. Maar voordat de gemeente daartoe overgaat, wacht ze eerst het advies van de commissie af. Daarmee is het dossier dus even geparkeerd bij de bezwarencommissie. Op basis van dat advies zal de gemeente bekijken de vergunning in stand kan blijven, of er aanpassingen nodig zijn of dat er extra (geluids)onderzoek nodig is.

Uit de krant

Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 9 minuten geleden
Dennis Nugteren en Mourad el Ansari winnaars Jeu de boule toernooi
Geslaagd Hazenberg jeu de boule toernooi Algemeen 9 minuten geleden
De biljarters sluiten competitie af.
Zonnige afsluiting Biljartvereniging De Boerderij in Plein 5. Algemeen 9 minuten geleden
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 9 minuten geleden
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 9 minuten geleden
Afbeelding
Ergenis in de Gemeente Brummen. Ingezonden 9 minuten geleden
Ellen Lammersen neemt cheque in ontvangst.
Uitreiking attentie mantelzorgers Algemeen 9 minuten geleden
Ruim 17.000 zonnepanelen moeten tijdelijk worden verwijderd.
Regenjas voor vuilstort Doonweg in Eerbeek Algemeen 9 minuten geleden
HDR opname door Rutger Jongejan.
Noorderlicht ook zichtbaar in Brummen Algemeen 9 minuten geleden
Loenen 1935. Bron: Nieuwe Apeldoornse courant 7-8-1935
Rubriek oud: Loenen Algemeen 9 minuten geleden
Foto ter illustratie.
Waterleidingbreuk tijdens vullen brandweerauto Algemeen 9 minuten geleden
De heerlijke taartenkraam was goed gevuld.
Zonnige Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 9 minuten geleden
SchoonzussenAukje en Rieki werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Koninklijke onderscheiding voor Aukje en Rieki van Raaij Gemeentenieuws 9 minuten geleden
The Sec brengt een divers repertoire uit de jaren '70 en '80.
Muziek aan de IJssel Algemeen 9 minuten geleden