Afbeelding

Vragen over en weerstand tegen padelbanen

Algemeen

BRUMMEN – Zijn padelbanen overige bouwwerken of vergelijkbaar met een tennisveld? Is het geluidsonderzoek wel deugdelijk uitgevoerd? Zijn omwonenden wel op een correcte manier bij de planontwikkeling betrokken? Kortom, is de vergunning die de gemeente Brummen verleende aan Tennisclub Eerbeek (TCE) wel zorgvuldig verleend?

Die vragen lagen dinsdag op tafel in de volle raadszaal van het Brummense gemeentehuis, waar degenen die bezwaar hadden gemaakt die aan de onafhankelijke bezwarencommissie mochten toelichten. En de omwonenden waren massaal naar Brummen getogen. Acht insprekers legden de commissie uit dat een padelbaan niet vergelijkbaar is met een tennisbaan. Volgens de meegenomen advocaat is er sprake van een bouwwerk dat niet past binnen de regels van het bestemmingsplan. Ook Erik Roelofsen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder heeft heel veel bedenkingen bij de plannen die nu op tafel liggen.

Dassenburcht

Ook een woordvoerder van waterleidingbedrijf Vitens deed een duit in het zakje vol bezwaren. Zijn zorg was de gevolgen van de aanleg voor de bodem. Vitens wil een schriftelijke garantie dat er geen schadelijke gevolgen voor de waterwinning zullen zijn. Een tweede zorg is een mogelijke verstoring van de dassenburcht. De das is een beschermde diersoort. “Wat zijn de gevolgen van het geluid,” vroeg de woordvoerder van Vitens zich af.

En alsof dit allemaal nog niet genoeg was, meldden zich ook nog bewoners van de Veldkantweg. Ze hebben weliswaar geen bezwaar gemaakt, maar waren ook nooit op de hoogte gebracht van de plannen om padelbanen aan te leggen. Ze vragen zich af waarom noch de gemeente, noch de tennisclub contact met de hen heeft opgenomen.

Participatie

Met name op het punt van participatie bleken heel wat steekjes los te zitten. Ook Vitens had heel graag wat eerder bij de plannen betrokken willen zijn. De vertegenwoordigers van de tennisvereniging betoogden dat ze hun uiterste best hadden gedaan om de plannen goed en zorgvuldig uit te werken. Er is zelfs een externe deskundige in de arm genomen.

Ook de gemeente en de omgevingsdienst die de plannen en de gevolgen van het geluid hebben beoordeeld, hielden vol dat ze hun uiterste best hadden gedaan om op zorgvuldige wijze tot een besluit te komen. “Maar misschien moet op een aantal punten, zoals bijvoorbeeld geluid, aanvullend onderzoek worden gedaan,” gaf de vertegenwoordiger van de gemeente toe. Maar voordat de gemeente daartoe overgaat, wacht ze eerst het advies van de commissie af. Daarmee is het dossier dus even geparkeerd bij de bezwarencommissie. Op basis van dat advies zal de gemeente bekijken de vergunning in stand kan blijven, of er aanpassingen nodig zijn of dat er extra (geluids)onderzoek nodig is.

Overdekte vlooienmarkt te Zelhem. Foto: Animo Vlooienmarkten
Grote Vlooienmarkt te Zelhem Algemeen 8 uur geleden
Burgemeester van Hedel deelde mee hoe dingen tot stand zijn gekomen. Foto: Monique Schuite
Krijgt Brummen een AZC? Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wat is nog normaal? Ingezonden 21 uur geleden
Foto: Gemmeke Caron
Brummense groep grootouders voor het klimaat opgericht Algemeen 21 uur geleden
Waar, waarom en hoe groeien deze bomen?
Basiscursus bomen van de Veluwezoom Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wilders in Brummen Columns 21 uur geleden
Foto: P Rozendal
Eendracht verzorgt uniek feestconcert Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Leuvenheimse vlag Algemeen 21 uur geleden
Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite
Met Hanno optiek de toekomst in kijken Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Het eerste vliegtuig en de eerste auto in Leuvenheim Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers in Brummen? Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
NLdoet actie op 16 maart bij vv Loenermark Algemeen 22 feb, 10:36
Afbeelding
SWB organiseert: "Contactgroep Omgaan met verlies en rouw" Algemeen 22 feb, 09:00