Afbeelding

Tennisclub mag vier padelbanen aanleggen

Algemeen

EERBEEK – De tennisclub Eerbeek heeft een vergunning gekregen voor de aanleg van vier padelbanen. De banen worden aangelegd op twee van de negen tennisbanen van de vereniging. De gemeente heeft er meer dan een jaar over gedaan voordat er groen licht werd gegeven. Er is met name gekeken naar de invloed op de nabije omgeving voor wat betreft geluid, lichthinder, parkeren en flora en fauna in het kader van de Wet Natuurbeheer. Die punten vormen volgens de gemeente geen beletsel.

Tijdens het proces hebben omwonenden via zienswijzen aan de gemeente laten weten ongerust te zijn over deze ontwikkeling op de tennisbanen. Overlast van geluid, licht en parkeren werd vooral gevreesd.

Padel is een sport die op verschillende plaatsen in het land voor ergernis in de omgeving zorgt. Het van vroeg tot laat ge-pok-pok van de bal tegen de wanden is de voornaamste klacht. Om dat goed te kunnen beoordelen heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten richtwaarden opgesteld. “Voor de realisatie van de padelbanen is een akoestisch onderzoek uitgevoerd,” schrijft de gemeente in de vergunning, “maar dankzij geluidswerende voorzieningen, een aarden wal en een scherm langs de zuidwestzijde, [neemt] de geluidsbelasting licht toe, maar overschrijdt de richtwaarde niet.”

Omgevingsdienst

Ook de specialist van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel komt tot die conclusie. De aanleg van de minstens vier meter hoge aarden wal ten westen van de padelbanen en een scherm langs de zuidwestzijde van het tennispark met een hoogte van drie meter zijn een verplichting. Zonder die maatregelen zou er wel een overschrijding zijn.

De vrees voor lichthinder is volgens de vergunning ongegrond. Ook hier speelt de aarden wal een belangrijke rol. Zonder deze voorziening zou daar in de richting van de Polweg wel sprake van zijn. Door een andere uitvoering van de verlichting en deels lagere masten verwacht de gemeente dat er sprake zal zijn van een afname van licht op/rond het park.

Foto’s

Tijdens de behandeling van de aanvraag van de vergunning heeft de gemeente foto’s ontvangen die gemaakt waren ten tijde van een tennisevenement. Op die afbeeldingen waren verkeersonveilige situaties weergeven. In de vergunning concludeert de gemeente dat dit ook het geval zal kunnen zijn bij een eventueel padelevenement. Een omgevingsvergunning voorziet enkel in het reguliere gebruik. Op de locatie zijn veertig parkeerplaatsen aanwezig. “Dit voldoet ruimschoots aan de parkeernormen,” zo wordt in de vergunning gesteld. “Naar aanleiding van zienswijzen heeft er toch een telling plaatsgevonden. Uit deze tellingen blijft dat er ruimschoots voldoende parkeergelegenheid is om de toenemende parkeerbehoefte van de padelbanen op te vangen.”

Buurtbewoners die hun zorgen over deze ontwikkeling hebben uitgesproken en ook zienswijzen hebben ingediend, bestuderen op het ogenblik de tekst van de vergunning. Deze, en andere belanghebbenden, hebben tot 22 november de tijd om een eventueel bezwaar in te dienen.

Uit de krant

Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 3 uur geleden
Speciaal voor dit concert breidt "Luigi Consort" uit tot 10 strijkers.
Strijkkwintet speelt Bach en Vivaldi Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 3 uur geleden
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 3 uur geleden
Reinand en Sandra Nikkels begonnen een buurtkastje. Foto: Rutger Jongejan.
Buurtkastje als ondersteuning voor minima Algemeen 3 uur geleden
Dennis Nugteren en Mourad el Ansari winnaars Jeu de boule toernooi
Geslaagd Hazenberg jeu de boule toernooi Algemeen 3 uur geleden
De biljarters sluiten competitie af.
Zonnige afsluiting Biljartvereniging De Boerderij in Plein 5. Algemeen 3 uur geleden
Ruim 17.000 zonnepanelen moeten tijdelijk worden verwijderd.
Regenjas voor vuilstort Doonweg in Eerbeek Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Ergenis in de Gemeente Brummen. Ingezonden 3 uur geleden
Ellen Lammersen neemt cheque in ontvangst.
Uitreiking attentie mantelzorgers Algemeen 3 uur geleden
Foto ter illustratie.
Waterleidingbreuk tijdens vullen brandweerauto Algemeen 3 uur geleden
HDR opname door Rutger Jongejan.
Noorderlicht ook zichtbaar in Brummen Algemeen 3 uur geleden
Loenen 1935. Bron: Nieuwe Apeldoornse courant 7-8-1935
Rubriek oud: Loenen Algemeen 3 uur geleden
De heerlijke taartenkraam was goed gevuld.
Zonnige Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 uur geleden