Afbeelding

Padel in Eerbeek niet van de baan

Algemeen

EERBEEK – De aanleg van twee padelbanen bij TC Eerbeek is niet van de baan. In december publiceerde de gemeente het bericht dat de aanvraag voor de aanleg van de banen was ingetrokken, maar daarmee is geen streep gezet door het plan voor de aanleg van de banen. Het intrekken van de vergunning was nodig omdat diverse onderzoeken meer tijd vergen.

In augustus vorig jaar kondigde Tennisclub Eerbeek enthousiast aan nog dit jaar twee padelbanen te laten aanleggen. De vereniging sprak de verwachting uit dat de padelbanen de tennisvereniging komende jaren 80 tot 100 nieuwe leden gaat opleveren. Het huidige ledental ligt rond de 425. Met de investering is exclusief btw ongeveer 150.000 euro gemoeid.

Alles leek in kannen en kruiken. Baan 7 op het tennispark aan de Harderwijkerweg zou sneuvelen om op die plaats twee gazen kooien met in elke kooi een padelbaan van 10 bij 20 meter aan te leggen. De firma Hofmeijer uit Voorst was aangezocht om de banen aan te leggen en in oktober hoopte de vereniging de banen in gebruik te nemen.

Maar dat liep anders. Padelbanen liggen nationaal onder een vergrootglas en ook in Brummen is de gemeente heel secuur met het naleven van de regels. Licht en geluid zorgt her en der voor overlast en dat wil de gemeente, en ook de tennisclub, in Eerbeek voorkomen.

Inmiddels heeft de vereniging tweemaal een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor de aanleg van de banen, maar tot een positieve beoordeling van de zijde van de gemeente kon het nog niet komen.

Eind april vorig jaar diende de tennisvereniging een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het aanleggen van drie padelbanen. Die aanvraag werd op 8 juli buiten behandeling gesteld omdat onderdelen die nodig zijn voor een juiste beoordeling misten.

Vier maanden na de eerste aanvraag diende de tennisvereniging een aangepaste aanvraag in maar kort voor de kerst werd die ingetrokken. Na overleg met de gemeente blijkt meer onderzoek nodig zijn naar geluid. Waarom de tennisvereniging pas in december begreep welke onderzoeken de gemeente voor ene goede behandeling van de vergunningsaanvraag kon de gemeente donderdagavond niet uitleggen.

Financiële problemen zijn niet. De aanleg gaat, inclusief BTW 150.000 euro kosten. De helft van dat bedrag wordt opgebracht door de vereniging, de andere helft financieren de leden via leningen. Eind mei heeft de algemene ledenvergadering de investering voor de padelbanen goedgekeurd.

Uit de krant

Een prijsje winnen als je opruimt? Hoe leuk is dat?
Zwerfvuil rapen, best leuk! Algemeen 4 uur geleden
Speciaal voor dit concert breidt "Luigi Consort" uit tot 10 strijkers.
Strijkkwintet speelt Bach en Vivaldi Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kom je (proef)voetballen bij vv Oeken? Algemeen 4 uur geleden
Veilig oefenen met fietsen op een verkeersplein.
32 basisscholen in Gelderland in de race voor een ANWB Verkeersplein Algemeen 4 uur geleden
Reinand en Sandra Nikkels begonnen een buurtkastje. Foto: Rutger Jongejan.
Buurtkastje als ondersteuning voor minima Algemeen 4 uur geleden
Dennis Nugteren en Mourad el Ansari winnaars Jeu de boule toernooi
Geslaagd Hazenberg jeu de boule toernooi Algemeen 4 uur geleden
De biljarters sluiten competitie af.
Zonnige afsluiting Biljartvereniging De Boerderij in Plein 5. Algemeen 4 uur geleden
Ruim 17.000 zonnepanelen moeten tijdelijk worden verwijderd.
Regenjas voor vuilstort Doonweg in Eerbeek Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Ergenis in de Gemeente Brummen. Ingezonden 4 uur geleden
Ellen Lammersen neemt cheque in ontvangst.
Uitreiking attentie mantelzorgers Algemeen 4 uur geleden
Loenen 1935. Bron: Nieuwe Apeldoornse courant 7-8-1935
Rubriek oud: Loenen Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Waterleidingbreuk tijdens vullen brandweerauto Algemeen 4 uur geleden
HDR opname door Rutger Jongejan.
Noorderlicht ook zichtbaar in Brummen Algemeen 4 uur geleden
De heerlijke taartenkraam was goed gevuld.
Zonnige Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 4 uur geleden