Koor 'De Dissonanten'
Koor 'De Dissonanten'

Welkom Lenteconcert

Algemeen

KLARENBEEK. Er bestaat grote behoefte binnen de kleine kernen in de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen aan verbinding, een plek om elkaar te ontmoeten, gezelligheid en het vergroten van het sociale netwerk. 

De steden rondom deze kleine kernen hebben volop cultureel aanbod. De inwoners van de kleine kernen hebben juist behoefte aan lokaal cultureel aanbod, voor en door medebewoners die ze al dan niet kennen. Niet alleen naar de stad gaan voor je culturele voeding, maar ook bij jou om de hoek. Want cultuur en verbinding horen bij elkaar en versterken elkaar.

Dat is de reden dat koor ‘De Dissonanten’ een gezamenlijk optreden organiseren van de vier koren in deze kleine kernen door middel van een Lente Concert. Inspirerend, hartverwarmend en hart-verbindend. Een lente-avond om weer naar buiten te komen en samen te genieten.

Welkom Lente Concert

Zangkoor De Dissonanten heeft de handschoen opgepakt. Het koor bestaat sinds maart 2022 en laat al regelmatig van zich horen. Hoe leuk zou het zijn om met meerdere koren een akoestisch concert te organiseren met de Lente als thema. Binnen korte tijd waren 3 koren uit de stedendriehoek enthousiast om deel te nemen aan dit unieke concert. De Dissonanten hebben zelfs plannen om het Welkom Lente Concert jaarlijks te organiseren waarbij ieder jaar weer andere koren worden uitgenodigd. Muzikaal leider van dit concert is Andor Boddeke, die ook betrokken is bij elk van de deelnemende koren. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kan er een prachtig akoestisch concert georganiseerd worden.

De vier koren uit de kleine kernen:

Hardkoor Brummen:

Zo’n 15 jaar geleden ontstond een hechte groep zingende mannen, die zich gestaag uitbreidde tot een volwaardig koor. Hun repertoire bestaat uit melancholieke Ierse/Keltische en Schotse levensliederen onder leiding van dirigent Andor Boddeke.

Faktor Twaalf uit Klarenbeek:

Faktor Twaalf bestaat sinds 2015. De zangers en zangeressen die samen dit vocaal ensemble vormen, zijn meer dan de som der delen. Met een beetje theater en een beetje kleinkunst wil de groep laten zien meer te kunnen dan enkel mooi zingen. Hun repertoire bestaat uit lichte popmuziek, zowel Nederlands- als Engelstalig, onder de bezielende leiding van dirigente Alette van Dalen.

De Dissonanten uit Voorst:

De Dissonanten is in 2022 opgericht. Het koor bestaat uit 28 kleurrijke personen uit de stedendriehoek. Alle arrangementen zijn op eigenzinnige wijze gemaakt door Andor Boddeke, de dirigent. Het repertoire bestaat uit pop, klassiek en folk.

Popkoor BreakOut uit Wilp:

Popkoor BreakOut is in 1996 opgericht in de gemeente Voorst. Het gemengde koor telt op dit moment ruim 40 leden en staat onder leiding van Márin Kroon. Het repertoire bestaat uit popsongs van de jaren ‘60 tot heden, soul, ballads en evergreens.

Hapje, drankje en dansje

Alle gasten worden na afloop van het concert uitgenodigd om het feest af te sluiten met een hapje, drankje en dansje. De bar is open en er is muziek, zodat er nog heerlijk kan worden nagenoten onder het genot van een drankje en/of een dansje. Zodat u alle koorleden nog eens hartelijk kunt bedanken voor hun optreden.

Alle inwoners binnen de stedendriehoek zijn van harte welkom! Het Welkom Lente Concert is in Het Boshuis, Kerkweg 2  in Klarenbeek op zaterdag 2 maart van 20:00 tot 22:00 uur. Kaartjes zijn te bestellen via https://dedissonanten.nl/

Uit de krant

Afbeelding
Brummen zonder zwerfafval Ingezonden 10 mei, 09:00
Afbeelding
Reactie op:Woningnood in Brummen/Voedselbos Elzenbos 3 van de fractie CDA Ingezonden 10 mei, 09:00
De werkgroep Kamermuziek neemt afscheid.
Afscheid werkgroep Kamermuziek Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Rentmeesterschap Columns 10 mei, 09:00
Afbeelding
Denk aan de egels Ingezonden 10 mei, 09:00
Cabaretgroep "Het vrouwenspektakel".
Verenigingsavond O.V.O.V. Algemeen 10 mei, 09:00
Reëen spotten vanuit de fotohut.
"BuitenGewoon" zoekt mooiste natuurfoto Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Raad buigt zich over digitale toekomst Gemeentenieuws 10 mei, 09:00
Heeft u een fijn maatje en een plekje voor deze prachtige diamantduif?
Dier van de Week Algemeen 10 mei, 09:00
Diversiteit komt ten goede aan insecten en vogels.
Open erf bij biodiversiteitsambassadeurs Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Principiële zaken aan de orde in raadsforum Gemeentenieuws 10 mei, 09:00
Hoe gebruik je een AED apparaat?
AED- reanimatietraining Sportclub Brummen Algemeen 10 mei, 09:00
De drukte valt nog mee. Foto: Rutger Jongejan
Overlast van sluipverkeer valt (nog) mee Algemeen 10 mei, 09:00
Jan Schurink met zijn boek. Foto: Artist-freed.
Jan Schurink: Van bakkerszoon tot dorpschroniqueur Algemeen 10 mei, 09:00