TheEasyChair. Foto: Daan Oude Elferink
TheEasyChair. Foto: Daan Oude Elferink

Expositie “Explore the beauty of decay”

Algemeen

BRUMMEN - Tot en met zaterdag 30 september vindt de expositie “Explore the beauty of decay” van Daan Oude Elferink plaats bij Gallery Aaldering in Brummen.

Verlaten, verboden en vervallen zijn de sleutelwoorden rondom zijn werk. Daan Oude Elferink legt de schoonheid vast van verbazingwekkende gebouwen en objecten die langzaam vergaan in de tijd. Plekken die steeds mooier maar ook gevaarlijker worden. Het avontuur is net zo belangrijk als de foto zelf. Daken beklimmen, door riolen kruipen, beveiligers ontwijken en nooit weten of het wel echt veilig is. Daan probeert die spanning altijd in zijn werk te vangen.

“Je zult verbaasd zijn als je weet wat mensen achterlaten. De reden is vaak onbekend. Prachtige villa’s, nog volledig ingericht, maar alles verborgen onder het stof, ziekenhuizen waar de dossiers van patiënten in de gangen slingeren, theaters en danszalen waar mensen lang geleden heen gingen voor hun plezier en vermaak en kastelen waar het familie-fotoalbum nog onder het stof in de kast staat. Herinneringen van wat ooit was…

In mijn werk probeer ik de magie, het verhaal en het gevoel van het verleden vast te leggen. Ik geef nooit te veel details over wat er werkelijk is gebeurd, omdat ik het belangrijk vind dat iedereen zelf fantaseert. In mijn meeste werken, is er altijd die ene deur of raam die een klein stukje opengaat, zodat je je afvraagt wat erachter zit. 

Ik neem je graag mee in de wereld achter de bordjes ‘verboden toegang’ en de gesloten deuren. Mijn werk biedt een glimp van de mooie, verboden wereld van verval zoals ik die zie.”

De Palmen collectie

“Ik had zoveel geluk dat ik de auto’s kon fotograferen in de staat zoals ze werden ontdekt. Niet precies wetend wat ik kon verwachten, reed ik naar twee locaties waar de auto’s werden ontdekt: een kerk en een enorme schuur. Toen ik de deur opendeed, viel mijn mond open. Honderden prachtige zeer zeldzame klassiekers, verstopt in het donker, onder een dikke laag stof en roet van de brand. Met kippenvel en een grote glimlach op mijn gezicht begon ik deze beauty’s te fotograferen.” 

Daan Oude Elferink zal een mix van foto’s van verlaten plekken en van de Palmen collectie exposeren van 3 juli t/m 2 oktober 2023. Daan zal op een aantal nog te bepalen dagen een presentatie geven voor een select gezelschap. Stuur een email naar info@daanoe.com voor meer informatie en om hierbij aanwezig te zijn. 

www.daanoe.com 

Bezoek aan de expositie

U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan de expositie. Gallery Aaldering is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag zijn de deuren van 9.00 tot 16.00 uur geopend.

Uit de krant

Afbeelding
Brummen zonder zwerfafval Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Reactie op:Woningnood in Brummen/Voedselbos Elzenbos 3 van de fractie CDA Ingezonden 2 uur geleden
De werkgroep Kamermuziek neemt afscheid.
Afscheid werkgroep Kamermuziek Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Rentmeesterschap Columns 2 uur geleden
Afbeelding
Denk aan de egels Ingezonden 2 uur geleden
Cabaretgroep "Het vrouwenspektakel".
Verenigingsavond O.V.O.V. Algemeen 2 uur geleden
Reëen spotten vanuit de fotohut.
"BuitenGewoon" zoekt mooiste natuurfoto Algemeen 2 uur geleden
Diversiteit komt ten goede aan insecten en vogels.
Open erf bij biodiversiteitsambassadeurs Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Principiële zaken aan de orde in raadsforum Gemeentenieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Raad buigt zich over digitale toekomst Gemeentenieuws 2 uur geleden
Heeft u een fijn maatje en een plekje voor deze prachtige diamantduif?
Dier van de Week Algemeen 2 uur geleden
Hoe gebruik je een AED apparaat?
AED- reanimatietraining Sportclub Brummen Algemeen 2 uur geleden
Jan Schurink met zijn boek. Foto: Artist-freed.
Jan Schurink: Van bakkerszoon tot dorpschroniqueur Algemeen 2 uur geleden
De drukte valt nog mee. Foto: Rutger Jongejan
Overlast van sluipverkeer valt (nog) mee Algemeen 2 uur geleden