Afbeelding

Actie: haal verse producten bij de lokale ondernemers

Algemeen

REGIO - Niks lekkerder dan verse producten op je bord, rechtstreeks van de lokale boer of ondernemer. Dat is wat steeds meer consumenten ervaren volgens de Cleantech Regio, waartoe Brummen behoort. Om die beleving nog breder te maken start de organisatie de campagne ‘Super Die Boer’. Een initiatief om de inwoners van de regio te wijzen op de mogelijkheden om lokale producten in de regio te kopen. Van groente en fruit tot aan brood en vlees.

Cleantech heeft daarvoor een site in het leven geroepen: www.superdieboer.nl. Door het invoeren van de postcode is te zien welke lokale ondernemers binnen de Cleantech Regio hun producten aanbieden. Dat kunnen boeren zijn, supermarkten die lokale producten verkopen, maar ook lokale bakkers, restaurants en slagers. Op de website staat een kaart met adressen voor de diverse producten. 

In de regio Brummen gaat het dan onder meer over Wijngoed Gravendael (Tonden), De Groote Modderkolk (Loenen), Bio Boerderij de Kruyhof (Hall), De Meander (Brummen) en werk- en zorgboerderij Cortenoever.

Om ook in de toekomst goed te kunnen wonen, werken en leven in de Cleantech Regio, trekken samenwerkende ondernemers, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen gezamenlijk op. Ook daar wordt een programma voor opgestart.

Zo meldde de Cleantech Regio deze week dat deze maand tien organisaties in de horeca, catering, zorg en retail beginnen met de actie ‘Gelderland van Morgen. Zij gaan aan de slag met het vergroenen van het voedselaanbod en/of het verspillen van minder voedsel. Iedere twee weken start een volgende ronde en provincie Gelderland stelt 50 procent subsidie beschikbaar. De colleges van burgemeester en wethouders van de deelnemende gemeente binnen de Cleantech Regio gaan zich sterk maken voor lokale producten. Dit doen zij onder andere door bewuste inkoop van lokale producten, het actief informeren van personeel over regionale herkomst van producten en natuurinclusiviteit en agro-toeristische organisaties in te zetten voor in- en externe opdrachten (bijvoorbeeld horeca, bijeenkomsten en evenementen).

Organisaties die met programma Gelderland van Morgen meedoen zijn vooralsnog Zorgcentrum ’t Slot, Rijnstate Ziekenhuis, Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg, Christelijke Hogeschool Ede, Zorginstelling De Zeeg, Zorgcentra de Betuwe, Radboud UMC, Provincie Gelderland en Cateraar Hutten met drie locaties. Van de deelnemers gaan er drie aan de slag met meer plantaardige eiwitten, drie met voedselverspilling en drie met beide trajecten. Daarnaast doet Dirk van den Broek mee met de winkels in Apeldoorn en Harderwijk.

Uit de krant

Foto: Freepik.
Fotoactie voor Jonge Mantelzorgers Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Cadeautje voor de jonge mantelzorger Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Boekstartdag bij de bibliotheek Algemeen 5 uur geleden
Muziek verbindt, al 110 jaar.
Wilhelmina Spankeren bestaat 110 jaar. Algemeen 6 uur geleden
Lekker smullen. Foto: Elvira Maatkamp.
Herenboeren bestaat 10 jaar Algemeen 14 mei, 16:19
Bijenstal aan de Voorsterweg vlakbij het spoor.
Bijen aaien in Brummen Algemeen 14 mei, 16:14
Spectaculaire foto van de Aziatische hoornaar.
Help mee met opsporen Aziatische hoornaar Algemeen 14 mei, 16:10
Het belooft een mooi buitenoptreden te worden bij de Vroolijke Frans.
Oosterhuuzens dialectkoor zingt populaire liedjes Algemeen 14 mei, 16:07
Kom deze zomer lekker tennissen, al dan niet met tennislessen.
Zomer Challenge bij de LTC Leuvenheim Algemeen 14 mei, 16:01
Afbeelding
Vertaalgidsje biedt eerste hulp bie plat praoten Algemeen 14 mei, 15:37
Jasmijn en Ferdi van Buul-Bouwman in hun tuin van de Hommelhoeve.
Open dag Natuurboerderij De Hommelhoeve Algemeen 14 mei, 15:25
Op deze kaart staat gemarkeerd waar de spandoeken hangen/
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Algemeen 14 mei, 15:19
Foto ter illustratie.
Lions club organiseert "Happen, Trappen en Stappen" Algemeen 14 mei, 14:47
Afbeelding
Deel je ervaringen met de afsluiting van de N 348 Ingezonden 14 mei, 14:28