Afbeelding

Brummense Dorpsraadsvergadering steeds drukker bezocht

Algemeen

WETHOUDER WARTENA:  "ER IS VEEL IN ONTWIKKELING, MAAR NOG ONDER GEHEIMHOUDING"

Brummen - Voorzitter Henk Poldermans van Dorpsraad Brummen constateert verheugd dat de bezoekersaantallen bij de vergaderingen toenemen. Sluit op het eerste oog naadloos aan op het credo 'echt werk maken van burgerparticipatie'.

Ook de bezoekers laten zich niet onbetuigd. Een oudere dame uit zich bij bijna elk onderwerp kritisch over iedere inbreng. Het beeld van een van de twee criticasters Waldorf óf Stätler dringt zich op, maar het houdt de sprekers wel scherp. In rap tempo worden de bestuurlijke zaken afgehandeld. De financiën worden pas onder de loep genomen als blijkt dat de dorpsraad een nieuw logo ambieert. "Wat kost dat wel niet allemaal, en is het oude niet goed genoeg?" wordt er vanuit de 22 bezoekers gerepliceerd. Bestuurslid Van Goor blust het brandje door te zeggen dat de vorige gratis was, en de nieuwe is nog niet bekend.

Hoogtepunt van de avond zijn toch wel de lopende zaken. De koolmees (zie elders in dit blad) komt voorbij, de bloembakken die slijten door het gesleep door marktkooplui. De nieuwe lampjes in de kerstboom oogsten lof, en de toezegging werd gedaan dat er volgend jaar weer een kerstboom staat met nóg meer lampjes BZZV (Brummen Zonder Zwerf Vuil) meldt dat ze een afname van zwerfvuil zien.

Het project Viaduct ligt ondanks het afhaken van een ontwerper waar eerder afspraken mee waren gemaakt nu vol op stoom. Grafisch ontwerper en streetart kunstenaar Rosalie de Graaf maakt een ontwerp dat beide taluds moet beslaan. De ervaring heeft geleerd dat er dan geen nieuw tekenwerk overheen komt. Er heerst een streetcode dat je dat niet doet namelijk. Dorpsdichter EVA heeft een viaductgedicht klaar, maar "daarvan de volgende keer een tipje van de sluier." Waarschijnlijk komt er financiële ondersteuning door 'Kern Met Pit', en dat is nodig ook want er ligt maar 1000 euro op de plank.

De aanwezige wethouder Wartena kon op het onderwerp Centrum Plan Brummen nog melden dat "veel in ontwikkeling is, maar nog onder geheimhouding." Ze wil snel de Dorpsraad bijpraten over deze ontwikkelingen. In ieder geval wordt een plan van aanpak dit voorjaar verwacht, de grondexploitatie (GREX) komt direct na de zomer. Er moeten nog diverse onderzoeken worden gedaan. Parkeren, in zowel Brummen als Eerbeek, zal naar gekeken worden. De Dorpsraad heeft aangegeven niets te zien in betaald parkeren, maar wel in het instellen van een blauwe zone. In Eerbeek is dat op zichzelf al een bron van ergernis, of het in Brummen een succes wordt valt nog te bezien.

Uit de krant

Foto: Freepik.
Fotoactie voor Jonge Mantelzorgers Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Cadeautje voor de jonge mantelzorger Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Boekstartdag bij de bibliotheek Algemeen 3 uur geleden
Muziek verbindt, al 110 jaar.
Wilhelmina Spankeren bestaat 110 jaar. Algemeen 4 uur geleden
Lekker smullen. Foto: Elvira Maatkamp.
Herenboeren bestaat 10 jaar Algemeen gisteren
Bijenstal aan de Voorsterweg vlakbij het spoor.
Bijen aaien in Brummen Algemeen gisteren
Spectaculaire foto van de Aziatische hoornaar.
Help mee met opsporen Aziatische hoornaar Algemeen 14 mei, 16:10
Het belooft een mooi buitenoptreden te worden bij de Vroolijke Frans.
Oosterhuuzens dialectkoor zingt populaire liedjes Algemeen 14 mei, 16:07
Kom deze zomer lekker tennissen, al dan niet met tennislessen.
Zomer Challenge bij de LTC Leuvenheim Algemeen 14 mei, 16:01
Afbeelding
Vertaalgidsje biedt eerste hulp bie plat praoten Algemeen 14 mei, 15:37
Jasmijn en Ferdi van Buul-Bouwman in hun tuin van de Hommelhoeve.
Open dag Natuurboerderij De Hommelhoeve Algemeen 14 mei, 15:25
Op deze kaart staat gemarkeerd waar de spandoeken hangen/
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Algemeen 14 mei, 15:19
Foto ter illustratie.
Lions club organiseert "Happen, Trappen en Stappen" Algemeen 14 mei, 14:47
Afbeelding
Deel je ervaringen met de afsluiting van de N 348 Ingezonden 14 mei, 14:28