Paul Jolink met de tekening van het nieuwe pand op de Hazenberg
Paul Jolink met de tekening van het nieuwe pand op de Hazenberg

Banketbakkerij Jolink breidt uit en viert 55 jaar bestaan

Zakennieuws

BRUMMEN - Ondanks dat de kleine bakkerijen onder druk staan zien Paul en Anja Jolink samen met hun zonen Jordi en Levi kansen die vragen om actie. “We zijn toekomstgericht en gedreven bezig, zegt Paul. Als je klein blijft lukt het niet meer om aan de eisen van de tijd te voldoen en bij ons is dat extra gevoed door de samenwerking met Jordi en Levi”. Jordi kwam in 2017 in het bedrijf en Levi in 2021; de derde generatie Jolink.

Banketbakkerij Jolink heeft locaties in Brummen, Zutphen, Doetinchem en vanaf 3 maart ook in Apeldoorn. 

“We gaan daarom de productie verplaatsen naar het industrieterrein op de Hazenberg in Brummen, vertelt Paul. We hebben meer ruimte nodig en die hebben we niet in de huidige bakkerij. Er werken 11 banketbakkers bij ons en de faciliteiten schieten te kort. We groeien uit ons jasje en daardoor ontstaat ook overlast in het centrum van Brummen en dat willen we niet. Bovendien kunnen we op de Hazenberg jaren verder want het pand wordt nieuw gebouwd waarbij we gaan koelen met CO2 en volledig gasloos worden door het gebruik van zonnepanelen. Dit zijn de nieuwe normen voor 2030. Begin maart zullen de graafwerkzaamheden beginnen en we verwachten dat in oktober de oplevering zal zijn. 

Van nature houden mensen niet zo van verandering maar alles is altijd in beweging, dat staat nooit stil. Als je je daar bewust van bent, dan komen dingen nooit als een verrassing en kun je anticiperen en kijken waar je zelf invloed op kunt uitoefenen. Dit kunnen kleine dingen zijn maar het is goed om te kijken naar wat anders kan. We geloven in eigen kracht en met een positieve energie voed je elkaar daarin. Nu de derde generatie Jolink verder gaat zie je dat je elkaar versterkt door mensen ook dingen te laten doen waar ze goed in zijn. Zo doet Jordi de bedrijfsvoering en het

financiële gedeelte terwijl Levi de planning, de verkoop en het logistieke deel voor zijn rekening neemt. Anja en ik zijn al wat meer ondersteunend bezig maar zeker niet minder betrokken. We merken ook dat marketing en sociale media een belangrijk onderdeel zijn geworden van de verkoop maar in de kern staan wij altijd voor ons ambacht. Onze receptuur gaat niet ten koste van de hoeveelheid die we produceren. Mensen proeven het verschil tussen ambachtelijk gemaakt gebak en taart van de industrie. Dat moet ook wel, anders heb je geen bestaansrecht. Wij blijven dus puur ambachtelijk produceren op een andere plek in het dorp. De pijlers van Banketbakkerij Jolink zijn banket, ijs en chocola, waarbij we proberen om zoveel mogelijk grondstoffen lokaal te betrekken. Zo gebruiken we melk van de lokale boer voor ons ijs en dat proef je. We hebben door het maken van ambachtelijk ijs meer fans gekregen die variëren van 2 tot 90 jaar. Er gaat niets boven wat de natuur ons geeft. De intense smaak van bijvoorbeeld aardbeien van de koude grond of geteeld op steenwol in kassen verschilt nogal. 

De essentie van het leven is om gelukkig te zijn. Als je doet waar je goed in bent en waar je passie ligt, dan gaat het stromen. Je ziet mensen groeien en zo ontstaan de mooiste dingen. Momenteel werken we aan een mini gebakje die tussen een petit fourtje en een gebakje in zit. Als het lukt om minder vet en suiker te gebruiken maar om de smaak te blijven behouden, dan doen we dat. zijn. We blijven dus ook werken aan nieuwe producten om voor verrassingen te blijven zorgen. Ieder gebakje moet een feestje zijn, waarbij wij vinden dat je alles moet vieren wat er te vieren valt, zegt Paul, zo staan wij in het leven en daarmee is ons glas altijd half vol”.  

Uit de krant

Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 9 minuten geleden
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Algemeen 18 minuten geleden
Opvouwbare fietsenstalling ideaal voor evenementen. Foto: TokBrummen.
TokBrummen gaat internationaal. Algemeen 25 minuten geleden
Vitesse trainer Leo van de Kraats leert kinderen op speelse wijze voerballen.
Leo van de Kraats geeft gasttraining bij Sportclub Brummen Algemeen 37 minuten geleden
Ereveld Loenen. Foto: Rutger Jongejan
Dodenherdenking in en om Brummen Algemeen 2 uur geleden
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 2 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 2 mei, 09:00
Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 2 mei, 09:00
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 09:00
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 09:00
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 09:00
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 09:00
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizenwandeling, mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 09:00