Jolink's ijs beste van Gelderland
AlgemeenBRUMMEN - Banketbakkerij Jolink maakt het beste banketbakkersijs van Gelderland. Tot die conclusie kwam het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers. Aan de provinciale wedstrijd van het Patisserie College deden 20 banketbakkers mee. De opdracht was om vers gedraaide vanille roomijs en mango sorbetijs in te leveren. Juryvoorzitter René Jacobs sprak van een hoog niveau. "Het room- en sorbetijs van Jolink is van topkwaliteit. Je proeft echte vanille en echte mango en ook heel belangrijk, het ijs is niet te zoet!"
Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van ijssalons of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen (smaakstoffen) worden toegevoegd en er vers fruit wordt gebruikt. Jolink, met vestigingen in Brummen, Zutphen en Doetinchem, begon een aantal jaren geleden met het bereiden van vers ijs. Eigenaren Paul, Anja en hun zoon Jordi zijn ontzettend blij met de prijs.
"Het is een echte teamprestatie", zegt Jordi. "De melk voor ons roomijs komt van Dirk-Jan Schoonman uit Brummen en we werken met de beste grondstoffen. Dat proef je dus." Bij het gilde staat kwaliteit bovenaan. De aangesloten bakkers komen regelmatig bij elkaar waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden om de individuele kwaliteiten nog verder te verbeteren.
De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar volgens de jury is Jolink de terechte winnaar. "Zelden zulk goed ijs geproefd!"