Afbeelding

Realiteitszin een voorwaarde tot beoordeling

Ingezonden

INGEZONDEN: Een schrijver uit Brummen heeft kritiek op mijn, in zijn ogen irritante beschouwingen. Normaal reageer ik hier niet op. Dat is mij geleerd tijdens mijn free-lance journalistentijd bij regionale dag- en weekbladen. Na analyse van dat schrijven en mede door de tientallen POSITIEVE benaderingen van personen, politiek, clubs en andere instanties nu toch een eenmalige reactie.

De naam kom ik, net als de mijne, nog wel eens tegen. Doet mij danken aan het gezegde van de Pot en de Ketel. En verder analyserend ontbreekt het in zijn schrijven aan realiteitszin. Hoezo alleen Eerbeek. Ik schrijf over dé regio. Hoezo milieu-overlast, insinuaties, eenzijdig, naïef,….. hoezo ondemocratisch. Terwijl schrijver het met mij eens is dat het moeilijker regeren is door een raad met veel fracties. Noem mij EEN zaak, één maar, dat gelieerd kan zijn aan een nieuwe partij! Met zijn visie inzake burgerberaad gaat hij eveneens mijn richting. Een dubbele tong?

Milieu: Dat moet goed geregeld. Helemaal mee eens. Het waterverbruik wordt aanzienlijk minder door een waterrotonde. Vérbruik wordt gébruik. Fijnstof wordt teruggedrongen door elektrisch vervoer waardoor ook minder geluidsoverlast! Er is minder personeel nodig dan vroeger. Waar niet! Stikstof wordt zoveel als mogelijk verbannen. Veel is er gedaan voor het welzijn van de werknemer (o.a. warmteafname, geluidsdemping en veiligheid) al kan dat altijd nog beter. Restwarmte industrie inzetten voor inwoners! Lees ook zwembad Coldenhove. Hoezo afgebroken leefbaarheid! Ontbossing geeft her-plant. De papier-banen (2.500 direct betrokkenen) kun je onmogelijk vervangen door toeristisch personeel. Regio Brummen is geen Côte d’ Azur! Eerbeek houdt de vinger aan de pols inzake het MILIEU. Maar wel met behoud van de papierindustrie! 

Een zeldzame Spaanse Vlag (vlinder), zwarte specht, wespendief, drie dassenburchten en zeldzame paddenstoelen (Burgers Bush?), zijn via onze klimaatburgemeester Otto Koedijk plotseling ‘hot news’ in het ‘grote bos’. Papier is altijd beter dan plastic(soep) en is vele malen recyclebaar. Over realiteitszin gesproken.

Bruno de Vries, Eerbeek.

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23