Afbeelding

Gedraisma

Columns

COLUMN - Het gemeentebestuur hangt het ‘haltermodel’ aan in Eerbeek. Tussen de grootgewichten Jumbo en de Plus aan het Stuijvenburch ziet het een streng van speciaalzaakjes opbloeien. Winkeliers van het naastgelegen Oranje Nassau Plein zouden ervoor moeten verkassen naar Stuijvenburch en hun plein moeten achterlaten als een kuuroord voor gezondheidsondernemers, of ‘iets maatschappelijks’. Logisch dat Alice Weltevreden, van de ondernemersvereniging Eerbeek, de hik kreeg toen uitlekte dat aan Stuijvenburch een appartementengebouw wordt neergezet met op de begane grond ‘iets maatschappelijks’ maar geen winkel. Tegenover De Stentor verklaarde een woordvoerder van de gemeente: ‘ Bij een winkelbestemming moet je eerst onderzoek doen of er marktruimte is voor zoiets in Eerbeek en bij een maatschappelijke functie is dat niet nodig’.

Het klinkt als een bureaucratische smoes en dat is het ook blijkt uit een bericht in ‘Gemeente Thuis’: ‘Het huidige bestemmingsplan voldeed op een aantal punten niet aan de plannen van Draisma Bouw. Daarom is met medewerking van de gemeente een nieuw bestemmingsplan opgesteld door Draisma Bouw’. Het plan ligt ‘ter inzage’ op het gemeentehuis, hunkerend naar een alternatieve zienswijze.

Alice Weltevreden ziet de gedroomde winkelboulevard van Eerbeek uitdoven door het gedraisma van de gemeente. Tegen De Stentor zei ze: ‘Eerst openen ze een gemeenteloket middenin het kernwinkelgebied en nu dit. We zijn er klaar mee’, hopelijk pas nadat ze een alternatieve zienswijze heeft gedeponeerd.

Het kan zijn dat de projectontwikkelaar lege etalages vreest, maar had Jumbo niet een La Place gepland in Eerbeek? En heeft Stuijvenburch al een pop-up store voor starters, idealisten en seizoenproducten? De ontwikkelaar zei alleen over aanpassingen te willen praten ‘binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan’. Die gaan over kantoren en spreekkamers. Een ‘kledingverstelbedrijf’ en een ‘schoorsteenveegbedrijf’ mogen ook van Draisma.

Draisma regeert en Weltevreden mag meepraten over de bloembakken.

Muus Groot

Afbeelding
Veluwse wild en origami in Eerbeeks dorpshart Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Stichting MET zoekt nieuwe bestuursleden en vrijwilligers Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
De man (mv) in de straat Columns 3 feb, 09:00
Afbeelding
Tuinvogeltelling 2023 huismus meest geteld Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Reeks van 9 over nieuw handelsmerk ' ijsselmarke' Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Verkeersplan lost knelpunten niet op Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Oliebollen actie SHE: 400 euro voor KiKa Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Verhuiscoaches nu ook in Brummen actief Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd Rondje Oeken Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Tijdelijke woningen Oekraïners Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Als dinosauriërs spreken is vernieuwing van de baan. Ingezonden 3 feb, 09:00
Afbeelding
Voorlichtingsavonden scholengemeenschap Het Rhedens Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
Elmo zoekt baasje Algemeen 3 feb, 09:00
Afbeelding
LCE Eerbeek op industrieterrein Kollergang prima idee! Ingezonden 3 feb, 09:00