Afbeelding

Gedraisma

Columns

COLUMN - Het gemeentebestuur hangt het ‘haltermodel’ aan in Eerbeek. Tussen de grootgewichten Jumbo en de Plus aan het Stuijvenburch ziet het een streng van speciaalzaakjes opbloeien. Winkeliers van het naastgelegen Oranje Nassau Plein zouden ervoor moeten verkassen naar Stuijvenburch en hun plein moeten achterlaten als een kuuroord voor gezondheidsondernemers, of ‘iets maatschappelijks’. Logisch dat Alice Weltevreden, van de ondernemersvereniging Eerbeek, de hik kreeg toen uitlekte dat aan Stuijvenburch een appartementengebouw wordt neergezet met op de begane grond ‘iets maatschappelijks’ maar geen winkel. Tegenover De Stentor verklaarde een woordvoerder van de gemeente: ‘ Bij een winkelbestemming moet je eerst onderzoek doen of er marktruimte is voor zoiets in Eerbeek en bij een maatschappelijke functie is dat niet nodig’.

Het klinkt als een bureaucratische smoes en dat is het ook blijkt uit een bericht in ‘Gemeente Thuis’: ‘Het huidige bestemmingsplan voldeed op een aantal punten niet aan de plannen van Draisma Bouw. Daarom is met medewerking van de gemeente een nieuw bestemmingsplan opgesteld door Draisma Bouw’. Het plan ligt ‘ter inzage’ op het gemeentehuis, hunkerend naar een alternatieve zienswijze.

Alice Weltevreden ziet de gedroomde winkelboulevard van Eerbeek uitdoven door het gedraisma van de gemeente. Tegen De Stentor zei ze: ‘Eerst openen ze een gemeenteloket middenin het kernwinkelgebied en nu dit. We zijn er klaar mee’, hopelijk pas nadat ze een alternatieve zienswijze heeft gedeponeerd.

Het kan zijn dat de projectontwikkelaar lege etalages vreest, maar had Jumbo niet een La Place gepland in Eerbeek? En heeft Stuijvenburch al een pop-up store voor starters, idealisten en seizoenproducten? De ontwikkelaar zei alleen over aanpassingen te willen praten ‘binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan’. Die gaan over kantoren en spreekkamers. Een ‘kledingverstelbedrijf’ en een ‘schoorsteenveegbedrijf’ mogen ook van Draisma.

Draisma regeert en Weltevreden mag meepraten over de bloembakken.

Muus Groot

!
Afbeelding
Expositie autokunst Hans Baakman bij Gallery Aaldering Algemeen 23 sep, 09:39
Afbeelding
Kunsttentoonstelling ‘een dunne lijn’ geopend Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Nieuwe clubkampioenen IJsselruiters Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Hoera, mijn pensioen wordt verhoogd of ……..? Ingezonden 23 sep, 09:00
Afbeelding
Dorpen weer een stukje schoner Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Winkel en appartementen op plek Blokker Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Het dak gaat van het marktplein af! Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Sassette zoekt baasje Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Eerste werkbezoek college: Circulus Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Chroomverdacht Columns 23 sep, 09:00
Afbeelding
Bezwaar uit Loenen tegen inhaalverbod Kanaalweg Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Provincie stelt ontwerp bestemmingsplan vast Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Zaterdag 8 Oktober: De Bewust Gezond Markt Algemeen 23 sep, 09:00
Afbeelding
Eerste werkbezoek college: Circulus Algemeen 23 sep, 09:00