Logo brummensnieuws.nl

Muus - Voetbalwijsheid

  Columns

Wat de meesterproef van de Stedendriehoek Apeldoorn Deventer Zutphen had moeten zijn, Plus OV, werd een martelgang. De gemeenten bleken niet in staat het vervoer van scholieren en gehandicapten goed te organiseren. Vorig jaar was het een puinhoop, leerlingen te laat op school, gehandicapten met bestemming onbekend. De directie moest eruit en geld erin. Het scheen beter te gaan, maar ook bij het begin van het nieuwe schooljaar regende het klachten. Voordat Plus OV bestond waren er ook schrijnende gevallen, maar die werden door de marktpartijen verdoezeld, veronderstelt Wim Vrijhoef, wethouder in Voorst en ex-voorzitter van Plus OV. In De Stentor zei hij: 'nu het vervoer geregeld wordt door de overheid, zie je dat mensen gemakkelijker klagen en naar de overheid gaan'. Het kan waar zijn, maar het doet niets af aan het ongenoegen over Plus OV.

De begroting van 7,5 miljoen euro wordt dit jaar vermoedelijk met anderhalf miljoen overschreden. Volgens Vrijhoef vanwege de kosten van een onderzoeksbureau, de aanstelling van een interim-directeur en de inrichting van een callcenter. De organisatie staat er nu, is zijn boodschap. Ook dat zou best eens waar kunnen zijn. Maar Deventer en schijnbaar ook Apeldoorn en Zutphen willen zelf scholieren en gehandicapten gaan vervoeren. Het lijkt kapitaalvernietiging. Eerst investeren in Plus OV, nog eens flink bijplussen, dan ermee stoppen, de moeizaam verkregen bedrijfsinformatie laten weglekken en de investeringen in Plus OV werkeloos achterlaten.

Klaagzangen aan het overheidsloket voeden het populisme onder de bestuurders. Ze maken een U-bocht. Het is voetbalwijsheid. Als de resultaten tegenvallen krijgt het volk door Pontius Populist Pilatus het hoofd van de trainer aangeboden. Meestal tevergeefs, zelfs Dick Advocaat wist Sparta niet voor degradatie te behoeden. Deze maand beslissen B & W over Plus OV in Brummen.

Muus Groot.  

Meer berichten
 


De oplossing voor week 30:

CONCENTRATIEDe oplossing voor week 36: