Afbeelding

Uitstekend toeristenseizoen 2018 aldus Visit Brummen Eerbeek

Algemeen

'Een piloot uit de Randstad, net terug van een 2jarige oversteek naar Amerika en Caribbean, reserveerde voor 2 weken, bleef 3 maanden en is hier nu op zoek naar een huis'. Dit is een van de antwoorden op de vragen, die Visit Brummen Eerbeek stelde aan accommodaties over het toeristenseizoen 2018. Landal Coldenhove, de grootste accommodatie van gemeente Brummen, had alleen nog maar enkele bungalows beschikbaar in de rustige maanden en op de rustige dagen. En er zijn meer hotels, campings en B&B's, die een bezetting van 90 tot 100% hebben. Al en met al een goed en lang seizoen.

Belangrijke factor was natuurlijk het weer. Zoveel dagen met mooi zomerweer. Voor sommige accommodaties was dat nadelig, omdat het domweg te warm was om te golfen of omdat gasten perse een zwembad wilden op de camping. Een andere belangrijke factor voor de prima bezetting is dat Eerbeek aan de Veluwe grenst. De Veluwe is dit jaar de favoriete vakantiebestemming in Nederland en is daarmee verkozen boven de Noordzeestranden. Visit Veluwe heeft de Veluwe goed gepromoot in Duitsland en België, net als Landal en Fletcher Group. Dus dit seizoen waren er opvallend veel Duitsers en Belgen op de fiets, op de wandelroutes en op de terrassen. En ondanks de verwachtingen, die gasten hebben van de Veluwe, zijn zij soms oprecht verbaasd over de natuur. Zo mooi en zo afwisselend, met bos, heide, uiterwaarden van de IJssel, hooilanden en coulisselandschap. Nog een factor van belang is herhalingsbezoek. Mensen komen hier omdat ze hier vorig jaar ook waren. "Wij komen zeker terug", schrijven ze. En dat is ook zo, beamen vele accommodaties aan Visit Brummen Eerbeek.

Mensen genieten van de natuur, van de rust en de stilte. ''Brummen is een verademing als je uit de Randstad komt'' aldus een bezoeker. "Afrika op de Veluwe" zeggen gasten van Kasteel De Engelenburg en horen wij ook terug van wild- en vogelspotters. Mensen genieten van de lokale sfeer en gastvrijheid. Lokale fietsroutes als bijvoorbeeld 'Van Rijke Huizen' en 'Papier-Hier in Eerbeek' zijn duizenden keren bekeken op Route.nl en veelvuldig gefietst. En ook de stationswandelingen van Empe naar Brummen en van Brummen naar Zutphen zijn vaak gelopen.

Per 2019 wordt het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9%. Dit maakt eten, drinken en logies duurder. De verwachtingen voor 2019 zijn desondanks positief. Accommodaties rekenen op terugkerende gasten en twee campings hebben uitbreidingsplannen. Er zijn vijf accommodaties bij gekomen dit seizoen, vier B&B's en één vakantiehuisje.

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00