Afbeelding

Wandeling met Smaak op Hemelvaartdag

Algemeen

EERBEEK - In de jaren voordat Corona roet in het eten gooide, organiseerde Lions Club Zuid-Oost Veluwe een aantal fietstochten met het thema “Happen & Trappen”. Het ging hierbij om routes waar deelnemers onderweg werden verrast met diverse hapjes. Dit waren fietstochten waar veel mensen met plezier aan hebben deelgenomen. In de afgelopen 2 jaar was het helaas niet mogelijk om een dergelijke activiteit te organiseren. Maar de Lions zijn weer terug! En door de gestegen populariteit van wandelen, is dit jaar gekozen voor een wandeling.

De Eerbeekse Wandeling met Smaak vindt plaats op Hemelvaartdag 26 mei.

Recent is de klompenpad route In Eerbeek geopend. Deze mooie route vormt het grootste deel van de wandelroute van 10 kilometer die door de Lions club is samengesteld. De route voert langs fraaie plekken waar zelfs vele dorpsgenoten nog nooit hebben gewandeld.

Zoals de naam al aangeeft wordt er niet alleen gewandeld. Onderweg zijn er diverse rustpunten waar de wandelaars iets smakelijks krijgen van lokale ondernemers. Wat te denken van koffie, overheerlijke brownies, een soepje, fruitsalade, stukje kip van de Kamado met een bijpassende wijn? Behalve een mooie wandeling met lekkere hapjes is er nog een derde reden om deel te nemen aan deze wandeltocht. En dat is dat de opbrengst wordt gedoneerd aan de Eerbeekse Oliemolen. Dit is de enige nog werkende bovenradmolen in Nederland. Het onderhoud van deze molen is erg kostbaar. Lions Club Zuid-Oost Veluwe wil graag bijdragen aan het behoud van de Oliemolen.

De Eerbeekse Wandeling met Smaak is geschikt voor alle leeftijden, en natuurlijk leuk om samen met familie, vrienden of collega’s te doen.

Deelname kost 15 euro per persoon. Kinderen tot 18 jaar kunnen onder begeleiding van volwassenen deelnemen voor slechts 5 euro per persoon. Starten is mogelijk vanaf 8 uur tot 10 uur bij De Korenmolen. Deelnemen is mogelijk na inschrijving op de website www.lions-zo-veluwe.nl 

De Eerbeekse Wandeling met Smaak wordt mogelijk gemaakt door de volgende lokale ondernemers: Jumbo Heine Eerbeek, Keurslagerij Van der Horst, Roos Bakings, Wijnkoperij Vriezenkolk, Bosgrill, De Korenmolen en De Plakkerij.

Over Lions:

Lions helpen waar zij kunnen en niet alleen omdat het een van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is. Zij doen dat gewoon graag en op allerlei manieren. Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen, om fondsen te werven voor goede doelen, door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan. 

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 7 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 10 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 10 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 10 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 10 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 10 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 10 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 10 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 10 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 10 uur geleden