Wethouder doet vrolijk mee met muziekles
Logo brummensnieuws.nl

Wethouder doet vrolijk mee met muziekles

EERBEEK - Op het schoolplein van Kindcentrum Sterrenbeek in Eerbeek werd lekker getrommeld en swingend bewogen, eerst door groep 1/2 en daarna door groep 3/4/5. Deze lessen worden vanwege corona buiten op het plein gegeven.

Dat gebeurde onder aanvoering van muziekdocent Marijke van den Nieuwenhuizen, die de kinderen eerst iets vertelde over hun bekende plaatsgenoot de schilder Jan Mankes, die 100 jaar geleden overleden is. De kinderen weten nu waar hij gewoond heeft en wat hij graag schilderde, bijvoorbeeld een zelfportret met een uil of een mooie witte geit.

Daarna gingen de kinderen aan de slag met musicboxen en ritmes, maakten geluid en bewogen op de muziek. Muziekdocent Marijke geeft deze lessen in opdracht van de cultuurcoaches van de gemeente, die ervoor zorgen dat de kinderen van alle basisscholen regelmatig cultuur in de klas krijgen. Dat kan een kunstenaar zijn, een muzikant, een schrijver of een verteller. Ook gaan de kinderen naar museum en theater.

Aan deze muziekles werd enthousiast meegedaan door wethouder van Onderwijs en Cultuur Ingrid Timmer. Zij maakt in het eerste jaar van haar wethouderschap een ronde langs verschillende basisscholen in de gemeente. Zo kan ze alle scholen goed leren kennen.

Meer berichten
 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: