Ronald Boerefijn opvolger Erwin te Bokkel

Algemeen

HALL - Ronald Boerefijn (59) uit Hall wordt de opvolger van Erwin te Bokkel in de gemeenteraad van Hall. Te Bokkel, sinds maart 2018 fractievoorzitter voor het CDA, maakte recent bekend het raadslidmaatschap te moeten opgeven. Hij heeft afgelopen winter een nieuwe functie gekregen bij zijn werkgever en kan dit praktisch en in tijd gezien niet meer combineren met het raadswerk.

Boerefijn stond bij de laatste verkiezingen nummer 4 op de kieslijst en is daarmee de eerstvolgende kandidaat voor de driemans fractie. De Hallenaar maakte al eerder deel uit van de gemeenteraad in de periode 2010-2014. Werk dat hem goed beviel, zegt hij.

Boerefijn: “Bij de verkiezingen in 2014 was ik in principe herkozen, maar de zetel ging naar Gerrit te Bokkel, die voldoende voorkeursstemmen had om op eigen kracht in de raad te komen. Ik ben toen vier jaar steunfractielid geweest. Bij de volgende verkiezingen heb ik een gesprek gehad met het bestuur. Ik wilde wel weer in de raad terugkeren, maar kwam op plaats vier op de kieslijst. Dus daarmee redde ik het weer niet. Ik heb mij daarna als CDA-lid teruggetrokken. Met het vertrek van Erwin was natuurlijk een opvolger nodig en heeft het bestuur mijn benaderd. Ik heb het werk altijd met heel veel plezier gedaan en heb dus ‘ja’ gezegd. Zoals het er nu naar uitziet neem ik het stokje van Erwin tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces over.”

Het is nog niet duidelijk of Boerefijn ook fractievoorzitter wordt. Plaatsvervangend fractievoorzitter Dity Zuidwijk-Van Lenthe neemt vooralsnog het voorzitterschap van Te Bokkel over. In het najaar wordt dan besloten wie voorzitter wordt.

Boerefijn: “Ik zie als de grootste uitdaging voor de raad het op orde brengen van de financiën. Dat heeft wat mij betreft de grootste prioriteit. Als je huishoudboekje niet op orde is, loop je daar telkens tegenaan. Wat portefeuilles betreft hebben ruimtelijke ordening, de centrumplannen en het buitengebied mijn voorkeur. Ik ervaar er veel plezier in me daarmee bezig te houden en ik wil er voor honderd procent voor gaan.”

Boerefijn is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont sinds 2005 in Hall, daarvoor in Pijnacker, waar de familie een rozenkwekerij exploiteerde. Het bedrijf kwam echter in het gedrang doordat Rotterdam het gebied als vinex locatie bestempelde. Boerefijn is ook actief binnen de PKN-kerk in Eerbeek.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 7 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 9 uur geleden
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 9 uur geleden
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 9 uur geleden
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 9 uur geleden
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 9 uur geleden
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 9 uur geleden
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 9 uur geleden
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 9 uur geleden
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 9 uur geleden