Afbeelding

Hoeraatje voor Eerbeekse papiermakers en aanverwant

Ingezonden

INGEZONDEN: De provincie Gelderland heeft eindelijk groen licht gegeven voor uitbreiding cq vernieuwing van de Eerbeekse papierfabriek Folding Boxboard. Hierdoor straks 20 % minder gasverbruik, minder uitstoot, een nieuwe verdiepte weg voor transport, verlegging en bovengronds brengen van de Eerbeekse beek, geluidschermen met veel aangeplant groen en inrichting van een nieuw fietspad.

Na tegen-protesten eindelijk iets waar Eerbeek mee uit de voeten kan. Hopelijk komt zij nu in rustiger vaarwater wat de economie/milieu betreft. Dat drie eiken het loodje moeten leggen is natuurlijk niet fijn. Maar deskundig onderzoek wijst uit dat ze senior zijn geworden. De kronen beginnen langzamerhand af te takelen. “Dit ten teken dat hij zij hun beste tijd hebben gehad”, aldus een boomspecialist.

‘Denderende’ vrachtwagens, 350 stuks per uur (!!!) zoals de app van Radio Gelderland meldde is natuurlijk quatsch en puur nepnieuws. Harderwijkerweg-overstekers moeten extra uitkijken want het gerenoveerde wegdek is volgens gebruikers geluidlozer geworden en wordt elektrisch vervoer de toekomst. Mooi is dat de Eerbeekse beek weer zichtbaar richting centrum gaat stromen met hopelijk een doorbraak van de Gravinnebeek richting de waterstroom waar Eerbeek naar vernoemd is. Ook de ‘Waterrotonde’ gaat hopelijk zijn beslag krijgen waardoor wéér minder grondwater wordt opgepompt. Al met al, naast de centrum-innovatie, positieve geluiden over toekomstig Eerbeek. Dit terwijl een groot percentage zich nu al thuis voelt op het gebied van woongenot en leefbaarheid.

Positief zou ook zijn dat Ons Eerbeek-Brummen beseft dat het ’t Haagje NIET SNEUVELT, maar een opknapbeurt tegemoet kan zien en dat de Eerbeekse papierindustrie NIET bezig is met een DOODSTRIJD! Het zou ze sieren om wat meer positiviteit te tonen richting de papierindustrie. Dank aan Wilco Liefhebber die ONS vorige week in deze krant van repliek heeft gediend. In zijn commentaar is hun Smoking Gun afgewaardeerd tot een ‘Druppelend Waterpistooltje’. En…. Wilco, met inzenden bereik je veel lezers en is beter/beleefder dan het gemekker van sommige mede- en tegenstanders op internet. 

B. de Vries. 

Uit de krant

Afbeelding
Brummen zonder zwerfafval Ingezonden 10 mei, 09:00
Afbeelding
Reactie op:Woningnood in Brummen/Voedselbos Elzenbos 3 van de fractie CDA Ingezonden 10 mei, 09:00
De werkgroep Kamermuziek neemt afscheid.
Afscheid werkgroep Kamermuziek Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Rentmeesterschap Columns 10 mei, 09:00
Afbeelding
Denk aan de egels Ingezonden 10 mei, 09:00
Cabaretgroep "Het vrouwenspektakel".
Verenigingsavond O.V.O.V. Algemeen 10 mei, 09:00
Reëen spotten vanuit de fotohut.
"BuitenGewoon" zoekt mooiste natuurfoto Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Raad buigt zich over digitale toekomst Gemeentenieuws 10 mei, 09:00
Heeft u een fijn maatje en een plekje voor deze prachtige diamantduif?
Dier van de Week Algemeen 10 mei, 09:00
Diversiteit komt ten goede aan insecten en vogels.
Open erf bij biodiversiteitsambassadeurs Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Principiële zaken aan de orde in raadsforum Gemeentenieuws 10 mei, 09:00
Hoe gebruik je een AED apparaat?
AED- reanimatietraining Sportclub Brummen Algemeen 10 mei, 09:00
De drukte valt nog mee. Foto: Rutger Jongejan
Overlast van sluipverkeer valt (nog) mee Algemeen 10 mei, 09:00
Jan Schurink met zijn boek. Foto: Artist-freed.
Jan Schurink: Van bakkerszoon tot dorpschroniqueur Algemeen 10 mei, 09:00