Afbeelding

Hoeraatje voor Eerbeekse papiermakers en aanverwant

Ingezonden

INGEZONDEN: De provincie Gelderland heeft eindelijk groen licht gegeven voor uitbreiding cq vernieuwing van de Eerbeekse papierfabriek Folding Boxboard. Hierdoor straks 20 % minder gasverbruik, minder uitstoot, een nieuwe verdiepte weg voor transport, verlegging en bovengronds brengen van de Eerbeekse beek, geluidschermen met veel aangeplant groen en inrichting van een nieuw fietspad.

Na tegen-protesten eindelijk iets waar Eerbeek mee uit de voeten kan. Hopelijk komt zij nu in rustiger vaarwater wat de economie/milieu betreft. Dat drie eiken het loodje moeten leggen is natuurlijk niet fijn. Maar deskundig onderzoek wijst uit dat ze senior zijn geworden. De kronen beginnen langzamerhand af te takelen. “Dit ten teken dat hij zij hun beste tijd hebben gehad”, aldus een boomspecialist.

‘Denderende’ vrachtwagens, 350 stuks per uur (!!!) zoals de app van Radio Gelderland meldde is natuurlijk quatsch en puur nepnieuws. Harderwijkerweg-overstekers moeten extra uitkijken want het gerenoveerde wegdek is volgens gebruikers geluidlozer geworden en wordt elektrisch vervoer de toekomst. Mooi is dat de Eerbeekse beek weer zichtbaar richting centrum gaat stromen met hopelijk een doorbraak van de Gravinnebeek richting de waterstroom waar Eerbeek naar vernoemd is. Ook de ‘Waterrotonde’ gaat hopelijk zijn beslag krijgen waardoor wéér minder grondwater wordt opgepompt. Al met al, naast de centrum-innovatie, positieve geluiden over toekomstig Eerbeek. Dit terwijl een groot percentage zich nu al thuis voelt op het gebied van woongenot en leefbaarheid.

Positief zou ook zijn dat Ons Eerbeek-Brummen beseft dat het ’t Haagje NIET SNEUVELT, maar een opknapbeurt tegemoet kan zien en dat de Eerbeekse papierindustrie NIET bezig is met een DOODSTRIJD! Het zou ze sieren om wat meer positiviteit te tonen richting de papierindustrie. Dank aan Wilco Liefhebber die ONS vorige week in deze krant van repliek heeft gediend. In zijn commentaar is hun Smoking Gun afgewaardeerd tot een ‘Druppelend Waterpistooltje’. En…. Wilco, met inzenden bereik je veel lezers en is beter/beleefder dan het gemekker van sommige mede- en tegenstanders op internet. 

B. de Vries. 

Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe zoekt nieuwe jeugdbestuurders! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Finale Hybride Dammen: Kleine foutjes grote problemen. Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Innovatiesubsidie leidt tot vernieuwend concept Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Gemeente, luister naar je inwoners! Ingezonden 1 dec., 09:00
Afbeelding
Eerbeek maakt zich klaar voor het Winter Weekend! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Midwinterwandeling: Een betoverende wandeling vol gezelligheid Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Campagne 'Stop geweld tegen vrouwen' van start: Reuversweerd oranje uitgelicht! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Brummense uitslag verkiezingen Tweede Kamer volgt landelijk beeld Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Rubriek Pennenlikkers: Agave Kruissen Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Oortveldruiters gaan weer oliebollen verkopen! Algemeen 30 nov., 16:11
Afbeelding
Kerstoptredens Popkoor Young Voices Algemeen 30 nov., 16:01
Afbeelding
Nieuwe taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Algemeen 30 nov., 11:01
Afbeelding
Drie-koren winterconcert Algemeen 30 nov., 10:47
Afbeelding
Kerstnachtdienst in Loenen Algemeen 30 nov., 10:33