Foto: Will Beumer.
Foto: Will Beumer.

Volop mediabelangstelling voor Marshoeve

Algemeen

LOENEN –Machteloosheid, onbegrip en vage toezeggingen vormen de rode draad die de vijf radioprogramma’s “5 dagen” die deze week vanaf camping De Marshoeve in Loenen worden uitgezonden. De inhoud van de radioprogramma’s trekt volop aandacht van de media. Donderdag schreef Wierd Duk onder de kop “Zo ga je niet met mensen om” een pagina vol in De Telegraaf en later die dag kwamen Hart van Nederland en Powned naar Loenen.

De berichtgeving rond de ontruiming van camping De Marshoeve in onder andere Brummens Nieuws was voor de omroepen NTR/Powned aanleiding om een week lang dagelijks van 20.00 tot 20.30 uur vanuit een gele bus rechtstreeks gesprekken uit te zenden.

Een jaar geleden werd de gemeente Apeldoorn voor ruim zes miljoen euro eigenaar van de camping. Doel is woningbouw en creatie van natuur. Eind dit jaar moet het terrein leeg zijn. Een nieuw bestemmingsplan is er nog niet en onderzoeken zijn evenmin afgerond. Het is onbekend wanneer gebouwd kan worden. Maar ondertussen moeten degenen die in strijd met de regels een woonadres op de camping heeft volgens een brief binnen dertig dagen moeten vertrekken. Die termijn loopt rond dit weekend af.

Communicatie

Woensdag schoof Bram Wattel namens de gemeente aan bij presentatrice Jo van Egmond. Hij gaf aan dat de communicatie niet goed is gegaan. Pogingen om Wattel tot een concreet antwoord te verleiden lukte Van Egmond niet. Het bleef bij: “We zullen de mensen helpen”.

Maandag vertelde Wil Hagen, de voorzitter van de belangenvereniging “De Marshoeve Gaat Door” (DMGD), dat recent door de gemeente Apeldoorn iemand naar de camping is verwezen voor woonruimte. Volgens de woordvoerder van de gemeente zijn er “zover is te achterhalen recent geen mensen door de gemeente naar de camping verwezen”.

Geen gesprekspartner

Voor de gemeente is de vereniging voor de belangen van de bewoners geen gesprekspartner. Alleen over zaken die het beheer van de camping aangaan gaat, wil de gemeente met de vereniging overleggen. Volgens woordvoerder Arnoud van der Steen wordt niet gesproken over de toekomst van het terrein omdat de belangen bij beide partijen op dit punt uit een lopen.

Wil Hagen begrijpt dat ze over de toekomst verschillend denken. “Maar niet praten brengt partijen zeker niet bij elkaar.”

Uit de krant

Foto ter illlustratie.
Naar Parijs Ingezonden 15 uur geleden
Het is oppassen geblazen in het groengebied voor overstekend wild. Foto: LDG Fotografie.
Motorrijder zwaargewond in Loenen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Samen gezond oud worden in Empe en Tonden Algemeen 1 mei, 12:57
Moederdag met high tea en
Moederdag met live muziek bij de Vroolijke Frans Algemeen 30 apr, 13:31
Afbeelding
Claptunes eindelijk in Brummen Algemeen 30 apr, 13:20
Regionale talenten te beluisteren in Buurthuis.
Open Podium in Buurthuis Leuvenheim Algemeen 30 apr, 13:14
Landgoed Middachten ligt prachtig in De Steeg. Foto: Middachten.nl
Verhalen over landgoed Middachten Algemeen 30 apr, 11:45
Afbeelding
Eerbeek Schoon voor een afval vrij dorp Algemeen 30 apr, 11:37
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 30 apr, 11:29
Het ABBA projectkoor zong op verzoek nogmaals 'Waterloo'.
Waar een klein koor groot in kan zijn Algemeen 30 apr, 11:26
Met batdetectors zijn geluiden van vleermuizen te ervaren.
Vleermuizen mystiek en mysterieus Algemeen 30 apr, 11:19
Koninklijke onderscheiding door burgemeester van Rumund(lb) voor Barbara Heldring(rb), Hanny Rodijk-Poeze(ro), Herman Huisken(l) en Theo van Enckevort(lo). Foto's: Monique Schuite
Waarnemend burgemeester van Rumund reikt Koninklijke onderscheidingen uit. Algemeen 26 apr, 12:30
Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00