Handen Michelangelo
Handen Michelangelo

Passie in de bieb van Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Op woensdagavond 14 februari is er voor de vierde keer een inspiratieavond door mensen uit onze gemeente. Ze nemen jou mee in hun passie. Ze vertellen en laten zien wat hen ooit paf deed staan. Dat kan een beroep of hobby zijn. De een noemt deze avond een inspiratieavond, de ander vindt de benaming TED-talk toepasselijk.

Hoe dan ook: iedereen is van harte welkom om naar verrassende verhalen te komen luisteren van vier enthousiastelingen. Benieuwd wie dit zijn?

Laurens Hoevenaren: “Wat maakt tuinieren en poëzie zo aantrekkelijk? Is het misschien het streven naar het volmaakte, ook al knaagt er altijd wel een slak in de Hosta, en willen de woorden in een gedicht maar niet op hun plaats vallen? Laurens Hoevenaren, (ook de eerste dorpsdichter van gemeente Brummen, van 2016 tot 2018) neemt u mee op ontdekkingsreis in de tuin van Klein Knoevenoord die hij samen met zijn partner Frank van Noppen onderhoudt. Een ontdekkingsreis ook in zijn poëzie, die op dezelfde principes stoelt als tuinieren.”

Bas Oteman: “Van vlinders in je buik naar vlinders in de computer. Vlinders zijn bijzondere beestjes, daar zijn we het bijna allemaal over eens. Maar er valt meer over te zeggen dan enkel hun gefladder en hun mooie kleuren. Vlinders vertellen namelijk ook veel over het landschap, zoveel zelfs dat je uit de waarnemingen van een vlinder conclusies kunt trekken over de omgeving. Belangrijk is dan wel hoe deze waarnemingen zijn gedaan. Velen van u hebben inmiddels misschien zo’n waarnemingsapp op uw mobiel maar daarmee zijn we er nog niet. Over vlinders, waarnemingen en de betekenis daarvan ga ik u tijdens dit inspiratiepraatje meer vertellen.”

Ronald Zeilstra: “Kun je straks natuurlijk wonen in mooie “Kleine Huuskes” in de Elzenbos in Brummen? Ik neem u graag mee in mijn passie en zoektocht naar mooie voorbeelden van natuurlijk wonen in Schotland, Frankrijk en Denemarken naar ontwikkelingen veel dichterbij huis in Nederland.

Waar bewoners steeds vaker samen het initiatief nemen in het realiseren van betaalbare duurzame woningen, die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout en stro, maar ook rekening houden met elkaar en de omgeving. Hierdoor ontstaan nieuwe woonvormen zoals een CPO of een Wooncollectief die mooie en unieke buurten opleveren.

Graag laat ik zien waar dat toe kan leiden in Brummen. Vanuit ons wooninitiatief, waar we samen plannen maken voor meer kleine natuurlijke woningen rond het Voedselbos in Brummen.”

Nicoliene Peet: “Al van kleins af aan is Nicoliene een natuurliefhebber en veel buiten te vinden. Daarnaast houdt ze van zwemmen en is daarvoor paar keer per week in het zwembad. Een goed jaar geleden besloot ze, geïnspireerd door Maarten van der Weijden, om beide passies te combineren en te starten met openwaterzwemmen. Er ging een heel nieuwe wereld open. Een waterwereld vol met leven, maar ook de wereld van de openwaterzwemmers, oftewel wildzwemmers. Tijdens de inspiratieavond deelt Nicoliene wat van haar belevenissen met zwemmen op allerlei plekken en in alle jaargetijden.”

Uit de krant

Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 7 mei, 09:00
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 7 mei, 09:00
Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 7 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00