Afbeelding

Inloopmiddag Geheugensteunpunt Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Op maandagmiddag 17 oktober kunt u zonder afspraak binnenlopen voor een kopje koffie of thee op de locatie van het Geheugensteunpunt in Brummen. De coördinator en vrijwilligers staan u graag te woord. Na de corona periode gaat alles vaak op afspraak. Zomaar even binnenlopen met een vraag of voor advies, is niet meer zo vanzelfsprekend. Op deze middag bent u hiervoor tussen 14.30 en 17.30 uur van harte welkom in Plein 5. U vindt het Geheugensteunpunt op de begane grond, achterin rechts, in de ruimte waar iedere maandagochtend de activiteiten /ontmoetingsochtend is voor mensen met vergeetachtigheid of dementie. Deze ontmoetingsochtend is een van de vele activiteiten die het Geheugensteunpunt organiseert voor inwoners uit Brummen en Eerbeek die last hebben van vergeetachtigheid of (beginnende dementie) en hun mantelzorgers. Wilt u meer informatie over de activiteiten die het Geheugensteunpunt organiseert of bent u benieuwd wat het Geheugensteunpunt voor u kan betekenen? Kom dan langs op 17 oktober. Het adres is Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen.

Lezing “Focussen”

Op vrijdag 21 oktober 2022 organiseert het Geheugensteunpunt Brummen een lezing / voorlichtingsbijeenkomst over de behandelmethode “FOCUSSEN”. Gastspreker is Rinske Aarnoudse. Rinske Aarnoudse is psychomotore therapeut en werkt bij de Waalboog. De Waalboog is gespecialiseerd in de zorg voor jonge mensen met dementie. FTD (Fronto Temporale Dementie) is één van de dementievormen die bij deze groep mensen voor komt. FTD gaat gepaard met gedragsproblemen en vraagt om een specifieke aanpak. Het expertiseteam van de Waalborg heeft de behandelmethode “Focussen” ontwikkeld, een methode die zorgverleners en mantelzorgers leert en helpt om beter om te kunnen gaan met ontremd gedrag. De methode wordt inmiddels ook met succes gebruikt bij mensen met andere vormen van dementie. Rinske zal u hier graag meer over vertellen.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Bibliotheek in Eerbeek in de Hans Broer zaal. Het adres is Coldenhovenseweg 13 in Eerbeek. Vanaf 14.15 bent u daar welkom en staat er koffie en thee voor u klaar. De lezing is van 14.30 – 16.00 uur. Tot 16.30 uur is er de mogelijkheid tot napraten. Wilt u meer te weten komen over deze methode en de lezing bijwonen? Meldt u zich dan tijdig aan: brummen@hetgeheugensteunpunt.nl of tel 06- 28457299. Er is plek voor 30 personen.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00