Afbeelding

Nieuwe coördinator actief bij Geheugensteunpunt

Algemeen

Ook in 2022 veel activiteiten op het programma

Deze maand heeft Heidi Nusselder afscheid genomen als coördinator van het Geheugensteunpunt in de gemeente Brummen. Nusselder heeft zes jaar gelden het geheugensteunpunt (mede) opgezet en ontwikkelt tot de mooie voorziening die het vandaag de dag is. In de bibliotheek in Eerbeek gaf zij op 9 december (haar laatste werkdag) het spreekwoordelijke stokje over aan haar opvolger, Wendie Derks. Dit gebeurde onder toeziend oog van de vaste bezoekers en een aantal vrijwilligers uit het team van het Geheugensteunpunt.

De wisseling in het coördinatorschap is niet de enige verandering die heeft plaats gevonden. Ook is er een nieuwe locatie van de activiteiten in Eerbeek. Sinds december is het Geheugensteunpunt iedere donderdagochtend te vinden in de Hans Broer-zaal van de bibliotheek aan de Colden-hovenseweg in Eerbeek. Tussen 10.00 en 12.00 uur vind daar wekelijks de ontmoetingsochtend plaats voor mensen met geheugenproblemen of (een vermoeden van) dementie. Vanaf januari zijn er vanwege uitstroom weer mogelijkheden om bij deze groep aan te sluiten.

In Brummen blijft de wekelijkse ontmoetingsochtend op maandagochtend plaatsvinden in Plein 5. Hier is de groep deelnemers momenteel vol. Dit heeft te maken met de geldende coronamaatregelen. Die hebben tot gevolg, dat de bijeenkomsten op dit moment in een kleinere groep met inachtneming van de 1,5 meter afstand plaats vinden. Ondanks deze beperking is het Geheugensteunpunt vooral blij dat deze voorziening wel open kan blijven.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw is het Geheugensteunpunt een week gesloten. In het nieuwe jaar word er een frisse start gemaakt en kunnen bezoekers en mantelzorgers weer bij het geheugensteunpunt terecht. Voor ontmoeting & geheugenactivering of voor informatie & advies. Ook gaan er in het voorjaar van 2022 weer verschillende ondersteuningsgroepen van start. In februari start de gespreksgroep voor mantelzorgers. Deelnemers volgen met elkaar 5 workshops onder leiding van deskundige gesprekleiding. Deze workshops vinden eens per maand plaats in de Bibliotheek in Eerbeek. Met elkaar staan zij stil en wisselen ze ervaringen uit over thema’s, waar zij vanuit hun rol mee te maken krijgen. In maart wordt er een (basis)cursus dementie georganiseerd voor mantelzorgers. Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten die gegeven worden in Plein 5 in Brummen. Vanaf maart gaan ook de Brein Beweeggroepen in zowel Eerbeek als Brummen weer van start. Dit zijn lotgenotengroepen voor mensen met geheugenproblematiek of (een vermoeden) van dementie. Gecombineerd met bewegen onder leiding van een fysiotherapeut. Bij alle genoemde groepen die dit voorjaar van start gaan, zijn nog enkele plekken vrij.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met coördinator Wendie Derks. Doe dit via mailadres brummen@geheugensteunpunt.nl en telefoonnummer 06 – 28457299.

Uit de krant

Afbeelding
'Supply chain' Columns 26 apr, 11:25
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 26 apr, 09:00
Uitleg van het Talentteam Papendal.
Clinic voor jeugd bij Bruvoc Algemeen 26 apr, 09:00
Het gebied achter de Molenstraat. Foto: Google Earth.
Grasland wordt tuin, maar er verandert niets Algemeen 26 apr, 09:00
John van Unen en Pouwel Inberg zetten eerste stappen op klompenpad: Hallsekerkepad. Foto's: Monique Schuite
Muzikale wandeling met een prachtig gedicht op het Hallsekerkepad! Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Kennismaken met de herenboerderij Algemeen 26 apr, 09:00
De vier oude dorpsdichters heten je van harte welkom!
Gezocht: Vijfde dorpsdichter gemeente Brummen Algemeen 26 apr, 09:00
Stoomtrein arriveert in Eerbeek. Foto: Jan Willem Bommelje.
Met de stoomtrein aan de wandel Algemeen 26 apr, 09:00
Harry Tabor voor zijn Primer. Foto: Vincent van Laar.
"Veiligheid winkelgebied is niet hip" Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Geslaagde informatieavond voor Burgerhulpverleners Algemeen 26 apr, 09:00
Regen en wind werd getrotseerd voor mooie waardecheques. Foto: Rutger Jongejan
Ondanks buien: Geslaagde Andreasmarkt Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Verbeteren veiligheid Eerbeeks winkelgebied Algemeen 26 apr, 09:00
Afbeelding
Bloemen op het Oranje Nassauplein Algemeen 26 apr, 09:00
Feestelijke opening met 4 out of 5. Foto: Victor Krijt.
Opening van de het seizoen Eethuis de veerstoep Brummen Algemeen 26 apr, 09:00