Afbeelding

Wandeling met Smaak op Hemelvaartdag

Algemeen

EERBEEK - In de jaren voordat Corona roet in het eten gooide, organiseerde Lions Club Zuid-Oost Veluwe een aantal fietstochten met het thema “Happen & Trappen”. Het ging hierbij om routes waar deelnemers onderweg werden verrast met diverse hapjes. Dit waren fietstochten waar veel mensen met plezier aan hebben deelgenomen. In de afgelopen 2 jaar was het helaas niet mogelijk om een dergelijke activiteit te organiseren. Maar de Lions zijn weer terug! En door de gestegen populariteit van wandelen, is dit jaar gekozen voor een wandeling.

De Eerbeekse Wandeling met Smaak vindt plaats op Hemelvaartdag 26 mei.

Recent is de klompenpad route In Eerbeek geopend. Deze mooie route vormt het grootste deel van de wandelroute van 10 kilometer die door de Lions club is samengesteld. De route voert langs fraaie plekken waar zelfs vele dorpsgenoten nog nooit hebben gewandeld.

Zoals de naam al aangeeft wordt er niet alleen gewandeld. Onderweg zijn er diverse rustpunten waar de wandelaars iets smakelijks krijgen van lokale ondernemers. Wat te denken van koffie, overheerlijke brownies, een soepje, fruitsalade, stukje kip van de Kamado met een bijpassende wijn? Behalve een mooie wandeling met lekkere hapjes is er nog een derde reden om deel te nemen aan deze wandeltocht. En dat is dat de opbrengst wordt gedoneerd aan de Eerbeekse Oliemolen. Dit is de enige nog werkende bovenradmolen in Nederland. Het onderhoud van deze molen is erg kostbaar. Lions Club Zuid-Oost Veluwe wil graag bijdragen aan het behoud van de Oliemolen.

De Eerbeekse Wandeling met Smaak is geschikt voor alle leeftijden, en natuurlijk leuk om samen met familie, vrienden of collega’s te doen.

Deelname kost 15 euro per persoon. Kinderen tot 18 jaar kunnen onder begeleiding van volwassenen deelnemen voor slechts 5 euro per persoon. Starten is mogelijk vanaf 8 uur tot 10 uur bij De Korenmolen. Deelnemen is mogelijk na inschrijving op de website www.lions-zo-veluwe.nl 

De Eerbeekse Wandeling met Smaak wordt mogelijk gemaakt door de volgende lokale ondernemers: Jumbo Heine Eerbeek, Keurslagerij Van der Horst, Roos Bakings, Wijnkoperij Vriezenkolk, Bosgrill, De Korenmolen en De Plakkerij.

Over Lions:

Lions helpen waar zij kunnen en niet alleen omdat het een van de belangrijkste doelstellingen van de Lionsorganisatie is. Zij doen dat gewoon graag en op allerlei manieren. Iedere Lionsclub organiseert acties en evenementen, om fondsen te werven voor goede doelen, door zelf de handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger aan de slag te gaan. 

Uit de krant

Afbeelding
Inschrijven Brummense avondvierdaagse al mogelijk! Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Oud papier Eerbeek Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur Dorpsraad Eerbeek Hall Algemeen 10 uur geleden
Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00