Afbeelding

Vrouwenkoor Phoenix voortvarend van start met nieuwe leden

Algemeen

BRUMMEN - Vrouwenkoor Phoenix is na de lockdown weer fanatiek aan de slag gegaan en dat leverde gelijk drie nieuwe leden op. Opvallend is dat ze allemaal als belangrijkste redenen om lid te worden de fijne sfeer en het afwisselende repertoire opgeven.

 Het bijna 50-koppige vrouwenkoor uit Brummen staat bekend om kwaliteit, enthousiasme en gezelligheid. Het is altijd spannend hoe je als koor uit zo’n lange onzekere periode komt maar de grote opkomst tijdens de repetitieavonden zegt genoeg. De ruime oefenzaal en goede ventilatie in Plein 5 zorgen dat het veilig kan en de komst van de nieuwe enthousiaste dirigent Alyde Touwen doet de rest. Het resultaat: twee terugkerende oud-leden en drie nieuwe leden. 

Thuiskomen

Bernadette van den Belt is zo’n nieuw koorlid en vertelt: “De ontvangst was ongelooflijk bijzonder, het voelde als thuiskomen. Ik was een beetje onzeker over mijn zangkunst maar dat was vrijwel direct weg omdat het plezier van het samen zingen zo vertrouwd voelde, het geeft me energie! Het is opvallend hoe snel ik deel van de groep was.” Henny Pardijs uit Zutphen vult aan: “Ik werd inderdaad ook hartelijk ontvangen en gelijk alle muziekstukken werden ter beschikking gesteld. Het voelde als een warme deken. Ik heb het even aangekeken en voelde dat dit mijn koor was om te zingen, mede door zo’n energieke dirigent als Alyde.”

De Brummense Hinke Nauta is ook lid geworden. Hinke: “Ruim 4 jaar geleden ben ik vanuit Zevenaar in Brummen komen wonen. Zingen zit in mijn bloed. Begin november werd ik heel enthousiast welkom geheten op een repetitieavond. Ik vond het geweldig! Wat een leuke sfeer en wat een geweldige, stimulerende dirigent. Helaas kreeg ik corona waardoor ik gelijk alweer moest afzeggen. Daarna kwam de lockdown. Afgelopen donderdag mochten we weer, en ook al was ik nog maar één keer geweest, toch werd ik heel hartelijk begroet alsof ik er al jaren bij zit.” 

Afwisselend repertoire 

Henny: “Het valt me ook op dat de organisatie goed functioneert.” Bernadette herkent dit zeker: “Alles is fantastisch georganiseerd met diverse commissies. De muziek lag voor me klaar en ik kreeg meteen het blad Cantate mee, wat ook bevestigde wat ik al voelde: een bijzonder koor.” Hinke: “En het repertoire is ook nog eens heel afwisselend.” Bernadette kan dat beamen: “De afwisseling in liederen die we zingen vind ik prettig; klassieke muziek en dan opeens Bob Dylan en Adele. Het enthousiasme en geduld van de dirigent is geweldig. En pianist Tatiana vind ik een bijzondere bonus.” 

Hinke besluit: “Zingen is gelijk een goede therapie om mijn longen na de corona weer op volle kracht te krijgen. Want zingen is supergezond. Voor lichaam èn geest!

Het koor wil graag nog wat verder groeien en zoekt alten en sopranen, maar vooral mezzosopranen. Iedere donderdag repeteert het vrouwenkoor in het gebouw van Plein 5 in Brummen om 20.00 uur. Meer info: www.vrouwenkoorphoenix.nl

Uit de krant

Afbeelding
Brummen zonder zwerfafval Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Reactie op:Woningnood in Brummen/Voedselbos Elzenbos 3 van de fractie CDA Ingezonden 6 uur geleden
De werkgroep Kamermuziek neemt afscheid.
Afscheid werkgroep Kamermuziek Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Rentmeesterschap Columns 6 uur geleden
Afbeelding
Denk aan de egels Ingezonden 6 uur geleden
Cabaretgroep "Het vrouwenspektakel".
Verenigingsavond O.V.O.V. Algemeen 6 uur geleden
Reëen spotten vanuit de fotohut.
"BuitenGewoon" zoekt mooiste natuurfoto Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Raad buigt zich over digitale toekomst Gemeentenieuws 6 uur geleden
Heeft u een fijn maatje en een plekje voor deze prachtige diamantduif?
Dier van de Week Algemeen 6 uur geleden
Diversiteit komt ten goede aan insecten en vogels.
Open erf bij biodiversiteitsambassadeurs Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Principiële zaken aan de orde in raadsforum Gemeentenieuws 6 uur geleden
Hoe gebruik je een AED apparaat?
AED- reanimatietraining Sportclub Brummen Algemeen 6 uur geleden
De drukte valt nog mee. Foto: Rutger Jongejan
Overlast van sluipverkeer valt (nog) mee Algemeen 6 uur geleden
Jan Schurink met zijn boek. Foto: Artist-freed.
Jan Schurink: Van bakkerszoon tot dorpschroniqueur Algemeen 6 uur geleden