Afbeelding

Vrouwenkoor Phoenix voortvarend van start met nieuwe leden

Algemeen

BRUMMEN - Vrouwenkoor Phoenix is na de lockdown weer fanatiek aan de slag gegaan en dat leverde gelijk drie nieuwe leden op. Opvallend is dat ze allemaal als belangrijkste redenen om lid te worden de fijne sfeer en het afwisselende repertoire opgeven.

 Het bijna 50-koppige vrouwenkoor uit Brummen staat bekend om kwaliteit, enthousiasme en gezelligheid. Het is altijd spannend hoe je als koor uit zo’n lange onzekere periode komt maar de grote opkomst tijdens de repetitieavonden zegt genoeg. De ruime oefenzaal en goede ventilatie in Plein 5 zorgen dat het veilig kan en de komst van de nieuwe enthousiaste dirigent Alyde Touwen doet de rest. Het resultaat: twee terugkerende oud-leden en drie nieuwe leden. 

Thuiskomen

Bernadette van den Belt is zo’n nieuw koorlid en vertelt: “De ontvangst was ongelooflijk bijzonder, het voelde als thuiskomen. Ik was een beetje onzeker over mijn zangkunst maar dat was vrijwel direct weg omdat het plezier van het samen zingen zo vertrouwd voelde, het geeft me energie! Het is opvallend hoe snel ik deel van de groep was.” Henny Pardijs uit Zutphen vult aan: “Ik werd inderdaad ook hartelijk ontvangen en gelijk alle muziekstukken werden ter beschikking gesteld. Het voelde als een warme deken. Ik heb het even aangekeken en voelde dat dit mijn koor was om te zingen, mede door zo’n energieke dirigent als Alyde.”

De Brummense Hinke Nauta is ook lid geworden. Hinke: “Ruim 4 jaar geleden ben ik vanuit Zevenaar in Brummen komen wonen. Zingen zit in mijn bloed. Begin november werd ik heel enthousiast welkom geheten op een repetitieavond. Ik vond het geweldig! Wat een leuke sfeer en wat een geweldige, stimulerende dirigent. Helaas kreeg ik corona waardoor ik gelijk alweer moest afzeggen. Daarna kwam de lockdown. Afgelopen donderdag mochten we weer, en ook al was ik nog maar één keer geweest, toch werd ik heel hartelijk begroet alsof ik er al jaren bij zit.” 

Afwisselend repertoire 

Henny: “Het valt me ook op dat de organisatie goed functioneert.” Bernadette herkent dit zeker: “Alles is fantastisch georganiseerd met diverse commissies. De muziek lag voor me klaar en ik kreeg meteen het blad Cantate mee, wat ook bevestigde wat ik al voelde: een bijzonder koor.” Hinke: “En het repertoire is ook nog eens heel afwisselend.” Bernadette kan dat beamen: “De afwisseling in liederen die we zingen vind ik prettig; klassieke muziek en dan opeens Bob Dylan en Adele. Het enthousiasme en geduld van de dirigent is geweldig. En pianist Tatiana vind ik een bijzondere bonus.” 

Hinke besluit: “Zingen is gelijk een goede therapie om mijn longen na de corona weer op volle kracht te krijgen. Want zingen is supergezond. Voor lichaam èn geest!

Het koor wil graag nog wat verder groeien en zoekt alten en sopranen, maar vooral mezzosopranen. Iedere donderdag repeteert het vrouwenkoor in het gebouw van Plein 5 in Brummen om 20.00 uur. Meer info: www.vrouwenkoorphoenix.nl

Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe zoekt nieuwe jeugdbestuurders! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Finale Hybride Dammen: Kleine foutjes grote problemen. Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Innovatiesubsidie leidt tot vernieuwend concept Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Gemeente, luister naar je inwoners! Ingezonden 1 dec., 09:00
Afbeelding
Eerbeek maakt zich klaar voor het Winter Weekend! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Midwinterwandeling: Een betoverende wandeling vol gezelligheid Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Campagne 'Stop geweld tegen vrouwen' van start: Reuversweerd oranje uitgelicht! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Brummense uitslag verkiezingen Tweede Kamer volgt landelijk beeld Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Rubriek Pennenlikkers: Agave Kruissen Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Oortveldruiters gaan weer oliebollen verkopen! Algemeen 30 nov., 16:11
Afbeelding
Kerstoptredens Popkoor Young Voices Algemeen 30 nov., 16:01
Afbeelding
Nieuwe taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Algemeen 30 nov., 11:01
Afbeelding
Drie-koren winterconcert Algemeen 30 nov., 10:47
Afbeelding
Kerstnachtdienst in Loenen Algemeen 30 nov., 10:33