Afbeelding

Doe mee met de creativiteitswedstrijd

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - Respect tonen is in deze tijd niet zondermeer vanzelfsprekend. Kijk bijvoorbeeld naar de uit de hand gelopen demonstraties waar winkelruiten worden stuk gegooid of politieagenten met stenen worden bekogeld. In de gemeente Brummen willen we dit jaar extra aandacht aan het thema respect geven. Respect moet weer iets normaal worden. Op initiatief van de gemeenteraad is een breed samengestelde werkgroep in het leven geroepen om rondom dit thema allerlei activiteiten te organiseren. Zo is er een muziekwedstrijd uitgeschreven om voor het gedicht “Liedje voor allemaal” muziek te componeren. De Kruiskerk Eerbeek haakt samen met de gemeente Brummen aan op het thema respect: er wordt een creativiteitswedstrijd georganiseerd en de inzendingen worden tentoon gesteld!

Wees creatief met ‘respect’

Waaraan denk jij als het gaat om respect? Respect voor je ouders of juf / meester op school, respect voor de mensen in de zorg, voor de brandweermensen, politiemensen en politici, respect voor mensen uit een ander land, met een ander geloof of andere geaardheid, respect op de sportvelden, respect voor de natuur en milieu of misschien wat anders? Er zijn zoveel invalshoeken te bedenken. Alle inwoners in de gemeente Brummen worden van harte uitgenodigd rondom het thema respect iets creatiefs of kunstzinnigs te maken. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, tekening, beeldje, siervoorwerp van textiel, (wand)kleed, een foto of iets anders zijn. We dagen iedereen uit om dit te doen: basisscholieren, jongeren en volwassenen. Alle inzendingen worden tentoongesteld in de Kruiskerk in Eerbeek. En het zijn de bezoekers van deze tentoonstelling die de winnaar bepalen.

Praktische informatie over de wedstrijd

Inzending van de creatieve werken kan tot uiterlijk vrijdag 11 maart 2022. Burgemeester Van Hedel opent de tentoonstelling in de Kruiskerk aan de dr. Gunningstraat 27 in Eerbeek. Hij doet dit op donderdag 17 maart om 16.30 uur. De tentoonstelling is vanaf dan te bezoeken tot en met dinsdag 22 maart 2022. De openingstijden zijn:
vrijdag 18, zaterdag 19 en maandag 21 maart van 11.00 tot 16.30 uur,
zondag 20 maart van 13.00 tot 16.30 uur,
dinsdag 22 maart van 11.00 tot 15.00 uur.

Bezoekers bepalen dus wie het mooiste (kunst)werk heeft gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats in de Kruiskerk op dinsdag 22 maart. Om 16.30 uur maakt burgemeester Van Hedel de winnaar bekend. Dit geldt ook voor de winnaar van de muziekwedstrijd die eind vorig jaar is uitgeschreven in samenwerking met de Brummense dorpsdichter.

Meer weten?

Voor nadere informatie en aanmelding voor de wedstrijd kunt u terecht bij Annelies Crama, annelies.crama@hetnet.nl en Thecla Cornet, thecla.cornet@kruiskerkeerbeek.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Brummen zonder zwerfafval Ingezonden 10 mei, 09:00
Afbeelding
Reactie op:Woningnood in Brummen/Voedselbos Elzenbos 3 van de fractie CDA Ingezonden 10 mei, 09:00
De werkgroep Kamermuziek neemt afscheid.
Afscheid werkgroep Kamermuziek Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Rentmeesterschap Columns 10 mei, 09:00
Afbeelding
Denk aan de egels Ingezonden 10 mei, 09:00
Cabaretgroep "Het vrouwenspektakel".
Verenigingsavond O.V.O.V. Algemeen 10 mei, 09:00
Reëen spotten vanuit de fotohut.
"BuitenGewoon" zoekt mooiste natuurfoto Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Raad buigt zich over digitale toekomst Gemeentenieuws 10 mei, 09:00
Heeft u een fijn maatje en een plekje voor deze prachtige diamantduif?
Dier van de Week Algemeen 10 mei, 09:00
Diversiteit komt ten goede aan insecten en vogels.
Open erf bij biodiversiteitsambassadeurs Algemeen 10 mei, 09:00
Afbeelding
Principiële zaken aan de orde in raadsforum Gemeentenieuws 10 mei, 09:00
Hoe gebruik je een AED apparaat?
AED- reanimatietraining Sportclub Brummen Algemeen 10 mei, 09:00
De drukte valt nog mee. Foto: Rutger Jongejan
Overlast van sluipverkeer valt (nog) mee Algemeen 10 mei, 09:00
Jan Schurink met zijn boek. Foto: Artist-freed.
Jan Schurink: Van bakkerszoon tot dorpschroniqueur Algemeen 10 mei, 09:00