Afbeelding
Foto: Nicole Horstink

Vrolijk en kleurrijk in een nagelnieuw pand

Algemeen

EERBEEK - Ze hoeft er niet lang over na te denken. Wat het mooiste is van de nieuwe school? De ruimte. Want die is er. Ruime klassen, twee multifunctionele ruimtes en een knots van een sporthal. En alles is nieuw. Dus Nicole Horstink, locatiedirecteur van de katholieke C. van Leeuwenschool aan de Lorentzstraat in Eerbeek is een tevreden mens.

In augustus trokken leerlingen en leerkrachten in het nieuwe pand, waarin ook de christelijke basisschool De Enk is gevestigd. Ze delen een werkruimte, de gymzaal, een deel van het schoolplein. Maar verder zijn beide scholen gescheiden. Buiten is het wat saai, omdat de aankleding van het plein en aanplant van groen nog niet is voltooid. Maar binnen in de C. van Leeuwenschool heerst de vrolijke en kleurrijke chaos die nu eenmaal het aangename wezenskenmerk is van een basisschool.

Zo'n 190 leerlingen telt de school, zegt Nicole Horstink. Het merendeel komt uit de buurt, een aantal van verder. Uit Loenen, Hall. Niet vanwege de katholieke denominatie van de school, maar omdat ouders een wat grotere school prettiger achten voor de kinderen. "Het katholieke is voor weinig ouders een leidraad meer", zegt ze. "Wij houden wel de katholieke feestdagen in ere -we lopen bijvoorbeeld ook een Palmpasentocht- maar daarmee is belangrijkste gezegd. Andere geloofsovertuigingen zijn ook welkom."

De school steekt veel energie in het scheppen van een positieve sfeer. Horstink: "We willen bij onze kinderen sociale vaardigheden laten ontwikkelen. We willen een school zijn waar kinderen elkaar vertrouwen, helpen en samenwerken. Een van de manieren om dat te doen is door de oudere leerlingen als coaches voor de jongeren te laten optreden. Ze lezen de kleintjes voor. Of lopen hand in hand de Palmpasentocht."

Ze noemt het onderwijs in de basis traditioneel. "Natuurlijk willen we kinderen de basisvaardigheden als taal en rekenen aanleren. En natuurlijk doen we dat wel met moderne technieken en hulpmiddelen. Onderwijs op maat, het gebruik van tablets bij bijvoorbeeld rekenonderwijs, Engels les vanaf groep 1. Het zit allemaal in het pakket. Bij vakken als bijvoorbeeld geschiedenis en aardrijkskunde is het minder uit het hoofd leren, maar ontdekken hoe je informatie kunt vinden."

Ook op deze school wordt de werkdruk gevoeld. "Nog niet zo heel lang geleden had je wel honderd sollicitanten op een vacature. Nu ben je blij met één. Vervangen bij ziekte is lastig. Maar wij behoren tot de Veluwse Onderwijsgroep en die beschikt over vervangingspoule. Dus we redden het. Zolang er geen fikse griepepidemieën zijn tenminste."   

Uit de krant

Overhandiging cheque van €500,- voor Park ’t Goor.
Mooie opbrengst voor Kiboe en Park 't Goor Algemeen 3 mei, 15:28
Afbeelding
Woningnood in Brummen Ingezonden 3 mei, 09:00
Pouwel Inberg en Rik ten Broek gaan de wedstrijd aan.
Koningsdag met "Oranje op wielen" Algemeen 3 mei, 09:00
De gedecoreerden waren blij verrast met de nominatie voor de koninklijke onderscheiding.
Koninklijke onderscheiding voor vier vrijwilligers in de Gemeente Brummen. Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 3 mei, 09:00
Vraat door houtworm. Bron: Homedeal
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Gelderland Algemeen 3 mei, 09:00
Jan Jacobs (Rv) en Henk Bruntink (Ra) ontvangen prijs uit handen van Bob Mulder.( Bestuurslid vv Oeken)
Jan Jacobs en Henk Bruntink winnen kruisjascompetitie Algemeen 3 mei, 09:00
Foto: Link Ontwerpers
Bouwplan in Hall mag niet van het college Algemeen 3 mei, 09:00
Het bestaande team blijft werkzaam onder de nieuwe vlag.
Dijkman Automobiel kondigt bedrijfsovername aan door Dorpsgarage Elshof Zakennieuws 3 mei, 09:00
Ga jij gezellig mee op zomerkamp?
CJW Zomerkamp gaat voor goud Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag Ludieke Markt in Voorstonden Algemeen 3 mei, 09:00
Afbeelding
Pa-del, pa-del Columns 3 mei, 09:00
De prachtige rode beuk siert de omgeving.
Onderbouwing kapvergunning mist? Algemeen 3 mei, 09:00
Thom Peters wil van hobby zijn werk maken. Foto: Rutger Jongejan
LOCO-Motief laat relatie ontsporen Algemeen 3 mei, 09:00