Afbeelding

In 2018 veel reuring gemeentelijke politiek in Brummen

Algemeen

INGEZONDEN - Als je wat langere tijd de Brummense politiek op afstand hebt gevolgd dan schrik je van wat er zoal in 2018 is gebeurd. Kiezers zijn, horende een discussie in de gangen van een Eerbeekse supermarkt, nu al uitgekeken op sommige 'politici'. Het lag er ook dik bovenop; eigen belang ging voor algemeen belang. Hoe gaat dat in 2019?

Had binnen de coalitie de VVD niet iemand anders kunnen bedenken voor de post fractievoorzitter dan diegene die al drie keer van partij had gewisseld? Pluche-vast/verliefdheid? Hoe lang gaat dat goed! Het sociale domein staat hoog in het PvdA-vaandel. Hier zal nauwelijks van afgeweken kunnen/mogen worden. Het CDA ; geen klagen. Ja, hun wethouder komt van 'buiten', dus weinig binding met de Brummense burger. En dan Lokaal Belang (LB); als een grote zeepbel uit elkaar geknald! Slecht voor de politiek. Het werd een bijwagen binnen de coalitie.

Oppositionele IPV-ers koersten richting Groen Links. Overigens mijn felicitaties met hun verkiezingsuitslag. En D66? 'Klimaatbestendig', verder bescheiden en weinig vuurwerk in Brummen. Al afgescheiden van de VVD, ging LB rollebollend over straat. Hun kiezers moeten zich flink BELATAFELD voelen (bargoens voor belazerd). Maar de brokken/scherven lagen al op straat en wéér werd er een nieuwe partij geboren. Met een ex-VVD- en LB-er als aanvoerder en enkele meelopers, startte een ex-KLM gezagvoerder een kamikazevlucht op de gelederen van LB en richtte de nieuwe beweging Democratisch Brummen (DB) op. Ook hier veel gezwalk, draaideurpolitiek en pluche-verliefdheid. "De Pipo's van de gemeentelijke politiek", hoorde ik in de Eerbeekse wandelgangen. Praten, praten en klits-klets-klander, van de ene partij naar de ander. Versplintering alom! Als bewuste kiezer zie ik het tóch meer in partijen die hun bestaansrecht al jarenlang hebben bewezen. Ja…ik kom nog uit de tijd dat men een minister nog met EXCELLENTIE aansprak. Daarom ben ik trots op mijn Nederlanderschap. Opnieuw het wiel in Brummen uitvinden heeft geen zin. Dat is al lang startklaar gezet door vorige 'kabinetten'. Laten de 'politici' van nu daar aan gaan draaien en plannen omzetten in daden. Onder ander Eerbeek/Hall wachten hierop al jaren. Dan nog dit: Als men in politieke zin iets opricht krijg je géén zelfdenkers maar wél meelopers die dan achter de verkeerde muziek aanlopen. Wel een snaartje raken, maar er komt geen muziek uit! Populisme? Als dat ook in Brummen maar goed gaat in 2019.

Bruno de Vries - Eerbeek.

Uit de krant

Lekker smullen. Foto: Elvira Maatkamp.
Herenboeren bestaat 10 jaar Algemeen 14 uur geleden
Bijenstal aan de Voorsterweg vlakbij het spoor.
Bijen aaien in Brummen Algemeen 14 uur geleden
Spectaculaire foto van de Aziatische hoornaar.
Help mee met opsporen Aziatische hoornaar Algemeen 14 uur geleden
Het belooft een mooi buitenoptreden te worden bij de Vroolijke Frans.
Oosterhuuzens dialectkoor zingt populaire liedjes Algemeen 14 uur geleden
Kom deze zomer lekker tennissen, al dan niet met tennislessen.
Zomer Challenge bij de LTC Leuvenheim Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vertaalgidsje biedt eerste hulp bie plat praoten Algemeen 14 uur geleden
Jasmijn en Ferdi van Buul-Bouwman in hun tuin van de Hommelhoeve.
Open dag Natuurboerderij De Hommelhoeve Algemeen 14 uur geleden
Op deze kaart staat gemarkeerd waar de spandoeken hangen/
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Algemeen 15 uur geleden
Foto ter illustratie.
Lions club organiseert "Happen, Trappen en Stappen" Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Deel je ervaringen met de afsluiting van de N 348 Ingezonden 15 uur geleden
Fietsen is heerlijk, zeker als je minder van wandelen houdt.
Ga ook mee fietsen rondom Eerbeek! Algemeen 16 uur geleden
Foto: LDG fotografie.
Wielrenner raak gewond bij ongeluk Doonweg Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Oud papier Algemeen 16 uur geleden
De kerk is van binnen prachtig versierd met plafondschilderingen.
Rondleiding Liudgeruskerk Algemeen 16 uur geleden