Logo brummensnieuws.nl
<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" width="647"><tbody><tr><td valign="top" width="100%"><p>Tonnie Borgonjen met zijn opvolgers Hanno en Danielle. Foto: Marion Verhaaf</p></td></tr></tbody></table>

Tonnie Borgonjen met zijn opvolgers Hanno en Danielle. Foto: Marion Verhaaf

Tonnie Borgonjen zwaait af na 48 jaar

  Zakennieuws

BRUMMEN – Met een super goed gevoel heeft Tonnie Borgonjen zijn laatste dag bij Hanno-Optiek gevuld. In 1973 begon hij met optiek en heeft hier de afgelopen 48 jaar met veel plezier in gewerkt. In Brummen startte hij in 1985 in de Ambachtstraat en zijn vrouw Liesbeth kwam ook bij hem in de zaak. Ze werd contactlensspecialist. In 2009 nam Hanno Giethoorn het stokje al van hem over maar Tonnie bleef nog actief in de winkel. 

“Het valt echt niet op dat we hier al zo lang de winkel hebben trouwens!” aldus Borgonjen. Ook al heeft hij enkele geraniums gekregen, die gaat hij verzorgen maar zéker niet achter zitten. Hij stopt dan wel met werken, maar begint zo ook aan iets nieuws. Hij heeft genoeg te doen vertelde hij. “De kleinkinderen, met de camper weg, tuinonderhoud, vrijwilligerswerk en natuurlijk de Pretband niet vergeten!” 

Gedurende zijn tijd in de optiek is één voorval hem nog bijgebleven. Een mevrouw had haar contactlenzen klaargezet in de bakjes met vloeistof, maar ze was er ineens eentje kwijt. Bleek dat één van haar kinderen het bakje had leeggedronken en dus ook de lens naar binnen had gewerkt! Het is onbekend of deze nog weer boven water is gekomen.

De hele dag is Tonnie behoorlijk in het zonnetje gezet. Aan het eind van de dag was er nog een speciaal moment. Zijn laatste klanten waren namelijk zijn eigen kinderen! En zij sloten daarmee de rij. Borgonjen laat het nu over aan zijn opvolgers die zich al helemaal thuis voelen in Brummen.

Meer berichten
 


Week 18

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: