Afbeelding

Bewonersinitiatief voor behoud grafmonument Bogaardt

Gemeentenieuws

Slechte staat

BRUMMEN - Donderdag 6 oktober is een overeenkomst gesloten met afspraken over het herstellen van het grafmonument van de familie Bogaardt. Dit is een rijksmonument op de begraafplaats in Brummen en verkeert in slechte staat. Om het monument te behouden is
er door de heer Marius van Tent Beking samen met andere inwoners een stichting opgericht. Samen met wethouder Inberg ondertekende hij donderdag de overeenkomst.

Het grafmonument staat op de begraafplaats in Brummen en is een rijksmonument. Het dak en het hekwerk van het monument verkeren al een paar jaar in zeer slechte staat. Het dak boven het fraaie marmeren grafmonument staat zelfs op instorten. Met het afdichten van de gaten in het dak met zeil wordt het marmeren grafmonument nu tijdelijk tegen neerslag beschermd. Ingrijpende herstel-maatregelen zijn echter noodzakelijk.

Bewonersinitiatief

Marinus van Tent Beking heeft samen met enkele andere inwoners van Brummen het initiatief genomen om het grafmonument te behouden en restaureren. Ze zijn verenigd in de onlangs opgerichte ‘Stichting tot restauratie van het grafmonument van de familie Bogaardt’. De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden voor restauratie onderzocht en is er intensief contact geweest tussen de initiatiefnemers, de nabestaanden van de familie Bogaardt en de gemeente. Met het ondertekenen van het convenant krijgt de Stichting vrij baan om met de restauratie van het grafmonument aan de gang te gaan. Als de restauratie klaar is neemt de gemeente de verantwoordelijkheid van het onderhoud van het grafmonument op zich.

Informatie

Wilt u meer weten over de restauratie van het graf van de familie Bogaardt? Neem dan contact om met de heer Marinus van Tent Beking van de stichting. Dit kan via telefoonnummer 06-10556883.

!
Afbeelding
Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op Algemeen 2 dec, 16:28
Afbeelding
OMNIA Massage Brummen Zakennieuws 2 dec, 16:19
Afbeelding
Weerstand tegen komst benzinestation Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Apeldoorn wil camping “De Marshoeve” kopen Algemeen 2 dec, 14:52
Afbeelding
Nieuwe locatie voor kegelclubs Algemeen 2 dec, 14:33
Afbeelding
BrummenEnergie geeft lokale energietransitie handen en voeten Algemeen 2 dec, 14:18
Afbeelding
Aanhangwagen afval in één ochtend Algemeen 2 dec, 14:15
Afbeelding
Drieling katerkittens Algemeen 2 dec, 13:30
Afbeelding
Slagschip Doonweg Columns 2 dec, 13:23
Afbeelding
48 woningen voor Oekraïners en spoedzoekers Algemeen 1 dec, 19:09
Afbeelding
Kunst door de brievenbus Algemeen 1 dec, 09:55
Afbeelding
Dorpsraad Eerbeek-Hall organiseert weer een inloop-spreekuur Algemeen 30 nov, 16:14
Afbeelding
Vlag tegen Huiselijk Geweld Algemeen 30 nov, 16:05
Afbeelding
Succesvol jubileumjaar Kunstkring Algemeen 30 nov, 16:03