Logo brummensnieuws.nl

Beter dan een boze boa

  Columns

COLUMN - Zou Rutte dat bedoelen met zijn jeugdrevolutie? Hij had nog zo gezegd, niet alleen praten, maar ook doen. De premier wilde vermijden dat de jongeren uitsluitend vertegenwoordigd zouden zijn door vroegwijze pubers die bij ‘M’, ‘Op1’; en bij ‘Beau’ jeugdparlementje spelen. Praat met je eigen burgemeester en ga aan de slag was de goede raad van Rutte aan de jeugd van Nederland. Maak revolutie. Maar zijn advies is aan Brummen niet besteed. Tussen onrustbarende berichten over samenscholingen in de steden en huiselijk geweld vanwege de lockdown komt uit onze gemeente de melding:

“Op het kunstgrasveld van Sportclub Brummen hebben de afgelopen tijd diverse malen jongeren zich verzameld om te voetballen buiten de toegestane tijden. Dit vermoedelijk na vernieling van een hekwerk en afrastering. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en niet toegestaan. Jongeren zijn hier ook op aangesproken. Bij volgende overtredingen wordt door politie en gemeentelijke toezichthouders niet meer gewaarschuwd. Er volgt dan direct een proces verbaal of een doorverwijzing naar Bureau Halt”.

In De Volkskrant zei de ontwikkelingspsycholoog Anna van Duijvenvoorde: “Een half jaar, misschien langer, niet naar school vanwege de coronacrisis kan ingrijpend zijn voor adolescenten. Want juist in de puberteit leren jongeren door het contact met leeftijdgenoten goed om te gaan met andere mensen”.

Ik denk niet dat de sociale media de contactarmoede kunnen compenseren. Voetballen misschien wel. Weet de gemeente niks beters te bedenken dan verbaliseren? In normale tijden gaan de sportvelden gedurende de zomer aan het infuus, maar in het nieuwe normaal had de gemeente de jeugd best wat kunnen gunnen. Als er geld is voor een vierde wethouder dan zal er ook wel een potje zijn om de extra uitgaven te compenseren en de verenigingen te waarderen. De welzijnsstichting en de sportkoepel moeten maar eens nadenken over het nieuwe normaal bij de sportcomplexen. Dat is beter dan een boze boa.

Muus Groot

Meer berichten
 


Week 36

In week 36 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: