Afbeelding

Het stoomt wederom op de Veluwe

Algemeen

REGIO - De vakanties zijn begonnen en dat wil zeggen dat de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij er weer vrolijk op los stoomt! Tot en met zondag 28 augustus klinkt de stoomfluit elke dag, behalve op zaterdagen, over de Veluwe. Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie voor een uniek dagje uit tijdens de vakantieperiode.

Stap in de Veluwse stoomtrein

Er zijn deze zomer verschillende reismogelijkheden, zo kan je beginnen op het NS-station van Apeldoorn om 10:15 voor een reis naar Eerbeek en terug. Of stap je liever op in Beekbergen om 14:00 voor een reis naar Dieren en terug? Deze zomer is het zelfs mogelijk om te starten op het station van Eerbeek om 11:35 voor een reis naar Apeldoorn en terug. Op onze website is de volledige dienstregeling van alle opstapstations terug te vinden.

Als het vertreksein klinkt, zetten de stoker en de machinist hun machtige machine in beweging voor een reis terug in de tijd. Terwijl de reizigers genieten van het prachtige uitzicht zijn de stoker en de machinist druk bezig om de trein op gang te houden. Met een rustig gangetje en met regelmatig fluiten bij overwegen, gaat de stoomtreinreis over de prachtige Veluwe.

Nog meer beleving in het stoomdepot

Aansluitend of tijdens de treinrit is er de mogelijkheid om in Beekbergen het imposante stoomdepot te bezoeken. Daar tref je een indrukwekkende collectie stoom- en diesellocomotieven, een kolenkraan, waterkolommen, een draaischijf, klassieke seinpalen, overwegbomen en nog veel meer. De machtige stoomlocomotief wordt losgekoppeld van de trein en rijdt het stoomdepot binnen om kolen te laden en water te nemen.

Met de Stoomcourant in de hand wandel je langs alle bijzondere plekjes op het stoomdepot om zelf te beleven wat er in het stoomdepot vroeger allemaal moest gebeuren om met stoomtreinen te kunnen rijden. Eén ding is zeker, er moest veel gebeuren!

Reserveer uw tickets en genieten maar

Reserveer nu voor een treinreis naar het verleden en boek uw tickets op www.stoomtrein.org. De kosten voor de rit met de stoomtrein zijn €18,50 voor volwassenen en € 9,50 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Tip: boek vooraf je tickets online met korting!

Stap in en reis mee!

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48