Logo brummensnieuws.nl
Het Snuffelschuurtje 2.0 verkoopt voor het goede doel onder meer dameskleding. Foto: Ank van der Woude
Het Snuffelschuurtje 2.0 verkoopt voor het goede doel onder meer dameskleding. Foto: Ank van der Woude

Snuffelschuurtje steunt al 10 jaar goede doelen

BRUMMEN - Na haar pensioen een leuk winkeltje opzetten voor het goede doel en voor de sociale contacten. Met dit idee begon Gerda Grevers medio 2012 in Brummen het Snuffelschuurtje. Tien jaar later bestaat dit - onder de naam Snuffelschuurtje 2.0 - nog steeds en is het een groter succes dan dat de inmiddels 74-jarige initiatiefneemster ooit had durven dromen.

Door Rudi Hofman

“Vooraf had ik zoiets van; als we per week nou eens 25 euro kunnen verdienen voor het goede doel, dan zou dat al mooi zijn. In werkelijkheid levert het winkeltje jaarlijks zo’n 4.000 euro op. Ik ben er trots op dat we dit met ons allen voor elkaar hebben gekregen”, zegt Gerda. Met ‘ons allen’ doelt ze op de bij het Snuffelschuurtje betrokken zes vrijwilligsters.

Van schuur naar kerk

Sinds de verhuizing in het voorjaar van 2020 van een schuur aan de Marten Putstraat - deze werd in 2012 beschikbaar gesteld door Ans Dieperink - naar een kleine vergaderzaal in de Pancratiuskerk aan de Kerkstraat wordt de naam Snuffelschuurtje 2.0 gehanteerd. 

De ruimte van de Protestantse Gemeente Brummen is net als de oorspronkelijke locatie van het winkeltje elke vrijdag geopend van 10:00 tot 15:00 uur. Gerda: “Een aantal vaste klanten staat regelmatig al te wachten voordat we opengaan. Zij komen niet alleen voor de spulletjes maar ook voor een praatje en de gezelligheid.” 

Klanten van het Snuffelschuurtje 2.0 zijn hoofzakelijk afkomstig uit Brummen en directe omgeving, maar in de zomer trekt het winkeltje in combinatie met een kerkbezoek ook veel vakantiegangers en fietsers. Er loopt een fietsroute langs de kerk. “Als we met meerdere mensen in de winkel staan, verzorgen wij ook wel rondleidingen door de kerk”, zegt Gerda.

Drie projecten

De opbrengst van de verkoop van onder meer dameskleding (die moet schoon en heel zijn), glaswerk, serviezen en sieraden komt volledig ten goede aan drie verschillende projecten. Twee daarvan zijn van Stichting Actie Hongerpot Brummen: maaltijden voor kinderen op scholen in India en huiswerkbegeleiding en maaltijden voor een naschoolse opvang in Armenië. In het derde project staan kinderen met een hazenlip en leprapatiënten in Nigeria centraal. De toenmalige Brummense huisarts Van der Venis legde hiervoor ooit de basis.

Vanwege het 10-jarige bestaan van het Snuffelschuurtje (2.0) nodigt Gerda Grevers iedereen die het bijzondere winkeltje een warm hart toedraagt uit om op vrijdag 1 juli vanaf 10:00 een kop koffie met iets lekkers erbij te komen nuttigen. Vanzelfsprekend kunnen er ook dan weer artikelen voor het goede doel worden gekocht.

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: