Logo brummensnieuws.nl

Extra rondleidingen op Herenboerderij Loenen in het weekend van 21-22 mei

LOENEN - Op 21 en 22 mei openen diverse boeren in Gelderland hun deuren om te laten zien hoe zij bijdragen aan biodiversiteit. Een evenement dat onder de vlag van de GoodFoodClub georganiseerd wordt door de Natuur en Milieufederaties. Het accent ligt op biodiversiteit en de bijdrage die biologische en natuurinclusieve landbouw hieraan levert. 22 Mei is de internationale Dag van de Biodiversiteit.

Wij doen met onze coöperatieve Herenboerderij In Loenen graag mee met dit initiatief. Tijdens dit weekend bieden wij voor geïnteresseerden die overwegen om Herenboer te worden 2 rondleidingen per dag aan. 

Ons motto is ‘Samen Duurzaam Voedsel Produceren. We boeren op het prachtige terrein van Natuurmonumenten in Loenen. Onze Herenboerderij is een duurzaam opererend kleinschalig gemengd bedrijf. Een coöperatie met ruim 200 huishoudens uit de driehoek Apeldoorn - Zutphen - Arnhem. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de dieren, de natuur en de boer. Bij onze boerderij twijfelen we daar niet aan. Er worden geen chemicaliën gebruikt voor de teelt, de dieren hebben een goed leven, je haalt zelf je voedsel op, dus je maakt maar heel weinig ‘voedselkilometers’. En het is een gemeenschap van betrokken mensen.

De Herenboerderij is een bijzondere plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

Ben jij geïnteresseerd in het Herenboerenconcept en wil je weten of voor jou, je gezin, gezond eten uit je eigen buurt, geproduceerd met zorg voor grond, plant en dier, iets is? Of overweeg je om lid te worden, maar heb je nog vragen? Of wil je voor je instapt nog een keer met eigen ogen zien waar straks je eten vandaan komt?
Zaterdag 21 en zondag 22 mei ben je op beide dagen om 11:00 uur of om 13:30 uur van harte welkom. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.
We willen wel weten of, wanneer en met hoeveel personen je komt. De groepen moeten niet te groot worden. Dus meld je aan: rondleiding@hbgm.nl en zet daar ook je telefoonnummer bij. 

Ook na dit weekend blijft een rondleiding, na aanmelding, mogelijk. 

GoodFoodClub
Kijk voor alle activiteiten tijdens het weekend van 21 en 22 mei op www.goodfoodclub.nu/agenda.

Meer berichten
 


Week 20

Oplossing: ARISTOCRATIE 21 - 56 - 13 - 41 - 24 - 10 - 4 - 52 - 27 - 33 - 29 - 68

De oplossing voor week 20: