Logo brummensnieuws.nl

PvdA bezorgt info-kaart Ombudsteam

BRUMMEN/ EERBEEK - De PvdA-Brummen-Eerbeek is blij met haar Ombudsteam. Het team heeft in de afgelopen jaren het nodige kunnen betekenen voor heel wat inwoners en hun gezinnen in onze gemeente. Want dat mensen soms hulp kunnen gebruiken is in de loop der jaren wel duidelijk geworden. Ze raken snel de weg kwijt in regels en regeltjes. Het PvdA Ombudsteam helpt met raad en daad.

Van WMO tot bestemminsplan

Inmiddels heeft het ombudsteam zo’n honderdvijftig kleine en grote zaken behandeld. Vaak met succes. Wat opvalt is dat inwoners de weg niet meer weten of maar moeizaam door de bureaucratie heen kunnen komen. Vaak laat ook de communicatie te wensen over. Opvallend is ook de variatie aan onderwerpen die door het PvdA-ombudsteam Brummen-Eerbeek in behandeling zijn genomen. Van invalidenparkeerplaats, WMO-keuring, toewijzing seniorwoning, trapliften, bestemmingsplan-kwesties 2e woning, onderwijs- en invalidenvervoer, huishoudelijke hulp tot andere sociaal-maatschappelijke zaken. Niet alles, maar veel zaken zijn in gezamenlijkheid tot tevredenheid opgelost. In negen van de tien gevallen zijn burgers dan ook echt tevreden met de hulp van dit ombudsteam. 

Een kaartje om kennis te maken

Om nog meer bekendheid aan dit team te geven gaat de PvdA Brummen-Eerbeek nu huis-aan-huis een kennismakingskaartje bezorgen. Op het kaartje stellen de teamleden zich voor en geeft het handige informatie over het belangrijke werk dat dit team voor de burger uitvoert. Belangrijk om te weten: het team is er voor ALLE inwoners in de gemeente en kijkt naar ALLE onderwerpen waar inwoners mee zitten. Bovendien is het kaartje handig te bewaren. Dus leg ‘m in de la zodat men later er misschien ook nog voordeel aan kan hebben. Voor je weet maar nooit… 

Meer berichten
 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: